Orlová letos věnuje na činnost spolků a projekty pro děti a mladé přes čtvrt milionu korun

ORLOVÁ, 15. 5. 2023 – Orlová letos podpoří ze svého rozpočtu spolky a projekty pro děti a mládež působící ve městě částkou přesahující čtvrt milionu korun. „V rámci dvou k tomu určených dotačních programů se rada města rozhodla rozdělit celkem 270 350 korun,“ upřesnila starostka Orlové Lenka Brzyszkowská.

Na zájmovou činnost a práci spolků město poskytne v součtu 132 850 korun. Pro podporu projektů pro děti a mládež vyčlenilo dohromady 137 500 korun. Jeden ze zmíněných dotačních programů podpoří osm různých subjektů, včetně spolků pracujících s nevidomými a slabozrakými či tělesně postiženými občany. Peníze z dalšího programu zamíří k devíti organizacím. „Všechny se věnují nejrůznějším volnočasovým aktivitám - rozvíjí kreativitu, sportovní schopnosti, ale i dnes tolik žádané dovednosti a znalosti v oboru informatiky,“ doplnila starostka.

Pamatováno bylo i na stanové tábory, víkendové pobyty s dětmi a na Den pro rodinu v Orlové. „Naším cílem bylo, aby byla podpořena nabídka, která spojuje rodiny a nabízí dětem a mladým lidem zdravé alternativy trávení volného času a dostatek pohybu,“ vysvětlila starostka  Brzyszkowská. Příspěvky proto podle ní získali také pořadatelé znalostních soutěží a přírodovědné kroužky.

O podpoře kultury a celoroční činnosti sportovních klubů a sportovců rozhodovala rada města a také zastupitelstvo 26. dubna. Do kultury a sportu míří další městské finance, které nejsou zahrnuty ve zmíněné více než 270tisícové částce.

KONTAKT PRO MÉDIA:
Mgr. Sandra Štrejlová
Tisková mluvčí
Email: sandra.strejlova@muor.cz
Tel: 596 581 142, Mob.: 733 630 757


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.5.2023

Zpět na výpis