Od odhodlání k tvořivosti


Vzdělávací akce
Čt 1.2.2018
Dům kultury města Orlové

Výstava obrazů vystavujících lektorů a kurzistů ateliéru HAMAKA.

„Výtvarný ateliér HAMAKA – harmonizující malba a kresba

Vznikl pro radost a vzdělávání dospěláků, kteří mají touhu kreslit a malovat. Hlavní náplní je odreagovat se od stresu, se kterým se potkáváme každý den, setkat se, společně komunikovat a vytvářet něco pro druhé. Naučit se nové poznatky, které nám pomohou tvořit krásná díla.

Ve svém názvu obsahuje to, co zde můžete získat a to harmonii, souznění duše a těla.

Spolupracovali jsme v rámci několika generací, nejmladšímu účastníkovi je 11 let, nejstaršímu 68 let. Každý ze zúčastněných vyjádřil svým umem krásu, kterou by chtěl ve svém životě zažívat, potkávat a relaxovat v ní.

Někteří účastníci vyjádřili své sny a touhy, jiní bolesti a svá poselství.

Výstava je rozdělena do dvou sálů. V jednom najdete díla kurzistů, v druhém díla lektorů. Práce kurzistů jsou seskupeny podle tvorby a charakteru malby. Na našich kurzech se naučíte kreslit a malovat, tvořit a kombinovat.

Jsou zde díla malovaná akvarelem, temperami, akrylem, olejem, suchým pastelem. Díla tvořená špachtlováním, kombinovaná koláží, kreslená a díla krasopisná.

Měli jsme radost ze vzájemného tvoření. Dnešní uspěchaná doba nedává příliš prostoru pro společná setkávání, izoluje nás vzájemně od sebe, komunikujeme přes sociální sítě a telefony a osobní kontakty jdou stranou. Ale je jenom na nás, kde chceme být. A v souladu s naší výstavou chceme být chápáni, oceněni, viditelní a milováni“.

 

Vernisáž výstavy: 1. 2. 2018 od 18,00 hodin.

Otevřeno: PO – PÁ 9-19,00 hodin, SO +NE od 14,00 – 19,00 hodin.

Vstup volný.


Kontakty

Dům kultury města Orlové
www.dkorlova.cz
596 511 661


Zpět na výpis

Další akce

Výstava Slezské diakonie

Kulturní akce
Čt 11.1.2018 - Út 13.2.2018

Taneční show TK Joy a TBC

St 31.1.2018 - Čt 1.2.2018

Prezident Blaník

Kulturní akce
Čt 1.2.2018, 18:00

Další akce