Orlovské děti dostaly dárek

Orlovské děti dostaly od radnice k blížícímu se Dni dětí hned dva pěkné dárky. V areálu Mateřské školy na ulici Okružní bylo v pátek slavnostně otevřeno dětské dopravní hřiště, které je vybaveno semafory, dopravními značkami, garáží s vozítky pro silniční provoz a doplněno dětským pískovištěm.

„Toto hřiště je určeno předškolním dětem ve věku 3 až 6 let a žákům prvních tříd základních škol. Jen těch předškoláků máme v Orlové bezmála šest stovek. Přesně takové hřiště nám ve městě chybělo a věřím, že položilo základ k dopravnímu vzdělávání našich nejmenších,“ zdůraznil starosta města MUDr. Jiří Michalík.

Stavba trvala zhruba rok a letos na jaře byly provedeny terénní úpravy. Město na vybudování tohoto hřiště investovalo zhruba 2 mil. Kč, z toho Nadace OKD přispěla částkou ve výši 400 tisíc korun.

 

Druhým dárkem je dětské hřiště na ulici Školní, které vyrostlo v těsné blízkosti sportovního „Oranžového hřiště“ z předloňského roku. Nové dětské hřiště je vybaveno dětskými stavbami, mezi nimiž nechybí několik druhů houpaček, šplhací stěna, trojhrazda, herní sestava a altán pro správce. Je určeno nejmladším obyvatelům města a jejich rodičům ke sportovním aktivitám a odpočinku. Náklady na vybudování hřiště, s jehož stavbou se začalo v červenci loňského roku a byla dokončena počátkem roku letošního, představují částku ve výši 2,7 mil. Kč, grant Nadace OKD byl ve výši 800 tisíc Kč. 

„Naši nejmenší si tak aspoň budou mít kde hrát. Chtěli jsme jim i jejich rodičům či prarodičům udělat radost. Toto hřiště je umístěno v samotném centru města, uprostřed panelového sídliště a mohou ho využívat nejen obyvatelé okolních domů, ale i rodiče s dětmi, mířícími za nákupy do centra či cestou na procházku do lesoparku,“ podotkl starosta města.

 

V posledních dvou letech  bylo v Orlové otevřeno celkem osm hřišť. Vloni – dvě „švédská“ hřiště na ulici Okružní a Osvobození a dva dětské kouty na Výhodě a v areálu MŠ Ke Studánce. Pátým hřištěm bylo hřiště s umělou trávou ve sportovním areálu a šesté již zmíněné oranžové sportovní hřiště na ZŠ Školní. Dnes byla zprovozněna další dvě hřiště. Město do výstavby hřišť investovalo částku vyšší než  25 mil. Kč, z toho dotace činily bezmála 17 mil. Kč.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.5.2010

Zpět na výpis