Stalo se v Orlové

 

Chlapík řídil místo opilého kámoše

Skutečně originální výmluvu si připravil muž, který musel orlovským strážníkům vysvětlovat, proč řídí vůz, když nevlastní řidičák.

Strážníci na muže narazili, když kontrolovali sběrnu na ulici V Poli v Orlové-Porubě. Před tu dorazil vůz značky Škoda Favorit. Když se ukázalo, že jeho šofér nemá řidičák, dočkali se strážníci vskutku netradiční výmluvy. Muž jim sdělil, že ten den řídil výjimečně, protože jeho kamarád, který řidičák vlastní, byl opilý a řídit tudíž nemohl. Pohotová „vtipná“ výmluva muži nepomohla a strážníci ho zadrželi a předali policii pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

 

 

Byl hlučný, čeká ho asi trest

Cesta na úřad a vysvětlování svého hučného chování čeká obyvatele jednoho z bytů na orlovské Adamusově ulici. Strážníky tam přivolali sousedé, kterým krátce po druhé hodině ranní vadila hlasitá hudba. Na klepání ani zvonění strážníků nikdo neotevřel, avšak totožnost uživatele bytu je známa, a proto se bude zodpovídat před příslušným správním orgánem.

 

 

Opilec děsil s nožem v ruce

Už během dopoledne se opil jeden z obyvatel Orlové natolik, že děsil své okolí opileckými náladami a nožem v ruce. Opilec řádil nejprve v jedné z místních heren. Tam se pohyboval s nožem v ruce a své okolí děsil řečmi, že „udělá něco hodně špatného“. Po chvíli odešel pryč. Personál herny měl ale z muže strach a utekl pryč. Strážníci pak opodál zadrželi muže, který odpovídal popisu. Následně byla zjištěna jeho totožnost a poté byl ze strany strážníků učiněn dotaz, zda u sebe nemá zbraň. Muž vytáhl lovecký nůž a uvedl, že nikomu nic neudělal, že má jen problémy doma. Případ nyní došetřuje policie.

 

 

 

Opilec kradl a nechtěl platit útratu v baru

Více jak dvě promile alkoholu měl v krvi host jednoho z barů v Orlové-Porubě, který tam navíc kradl. Přítrž jeho řádění učinili až přivolaní strážníci.

Opilec v baru odmítal zaplatit útratu. Navíc byl přistižen při krádeži mobilního telefonu, jež patřil servírce a taktéž při krádeži litrové láhve slivovice. Strážníci u něj provedli orientační dechovou zkoušku na množství alkoholu v dechu s výsledkem 2,25 ‰.  Strážníci poté přivolali policii, která případ převzala k došetření.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.11.2008

Zpět na výpis