Hřbitovy budou pod dohledem strážníků i policie

Zvýšený dohled nad orlovským hřbitovem plánují během blížící se doby kolem Památky zesnulých orlovští strážníci. Ti už místo vybavili počátkem minulého týdne kamerou.

To ale není vše. Na prostor hřbitova bude dohlížet non-stop noční hlídka, aby zabránila zlodějům, kteří by chtěli pod rouškou tmy krást vzpomínkové předměty pozůstalých.

Zvýšenou pozornost budou věnovat strážníci hřbitovu také přes den. „Chceme udělat maximum pro dohled nad samotným hřbitovem i zaparkovanými vozy,“ podotknul velitel orlovské městské policie Rostislav Szczurek.

Dohled nad orlovským hřbitovem plánuje také policie. „V tomto období věnujeme zvýšenou pozornost všem hřbitovům. Víme, že právě tehdy jsou tato místa ozdobena ne zrovna levnými předměty, které tam pozůstalí přinášejí, a jsou tak velkými lákadly pro nepoctivce,“ podotkla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Samotný orlovský hřbitov má v období listopadu otevřeno vždy od 8 do 18 hodin. Ve dnech 1. a 2. listopadu bude hřbitov v rámci Památky zesnulých otevřen od 8 do 19 hodin.

Pro Orlovany, kteří budou vyjíždět třeba i na hřbitovy mimo město jsou jistě užitečné i další policejní informace. V době Památky zesnulých se například řidiči musí připravit na snížení rychlosti poblíž hřbitova v Karviné-Mizerově, kde bude rychlostní limit snížen kvůli zvýšenému provozu aut i chodců na 30 kilometrů v hodině. Kolem hřbitova na ulici ČSA v Karviné-Doly bude rychlost snížena na 50 kilometrů v hodině. Policie tímto dává na vědomí, že bude dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale i na dodržování nejvyšší povolené rychlosti,“ dodává Viačková.

Všech pět karvinských městských hřbitovů bude mít prodlouženou otevírací dobu v tomto čase. Konkrétně 27.-30. října od  7 do19 hodin, o hlavním dušičkovém víkendu 31. října -2. listopadu to bude od 7 do 20 hodin a v následujícím období až do konce roku už jen od 7 do 17 hodin.  V rámci svátku Památky zesnulých bude od 23. října až do 3. listopadu 2008 v době od 7 do 19 hodin uzavřena komunikace podél hřbitova v Urnovém háji v Karviné-Mizerově.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.10.2008

Zpět na výpis