Z policejní svodky

 Orlovští strážníci polapili zloděje kovů z Dolu Dukla

Bývalý havířovský Důl Dukla jak známo, čelí doslova nájezdům zlodějů kovů. Několik z nich se v posledních dnech podařilo odhalit strážníkům ve městě Orlová.

Těm například neušel vůz renault, který hlídka zahlédla, jak projíždí po orlovské Ostravské ulici. Automobil táhl přívěsný vozík naložený kolejnicemi a úhelníky. Přesto, že naložené železo přesahovalo vozík, nebylo označené výstražným praporkem.

Když pro to strážníci vůz zastavili, nestačili se divit. Řidič auta neměl řidičák, vozík měl propadlou technickou kontrolu a byl očividně v tak špatném technickém stavu, že na silnici neměl co dělat.

Pod nákladem kolejnic strážníci objevili i ukryté kanálové víko. Řidič jim sdělil, že veškerý materiál našel v areálu bývalého Dolu Dukla, věc poté převzala policie.

Kradené kanálové víko z Dolu Dukla našli strážníci také při kontrole vozu, který stál na Klášterní ulici. Motohlídka k vozu vyjela poté, co v něm uviděla sedět muže, o kterém strážníci od policie věděli, že patří mezi hledané osoby. Také tento případ si nakonec převzali policisté.

Tři autogenem rozpálené sloupy našli orlovští strážníci v jedné ze sběren v Orlové-Porubě při namátkové kontrole. Jeden ze sloupů přitom očividně patřil Českým drahám. Strážníci pak vypátrali i člověka, který se na krádeži podílel. Věc nyní řeší příslušné orgány jako přestupek.

 

 

Zloděj se vymlouval na srdeční slabost

Na nemocné srdce se odvolával muž, který musel orlovským strážníkům vysvětlovat krádež parfému v místní Hypernově.

Muže zadržela ochranka marketu, když chtěl přes pokladnu přenést parfém za 329 korun. Strážníci pak zjišťovali zlodějovu totožnost. Muž náhle sdělil, že je mu špatně od srdce, na které se léčí. Strážníci mu tak přivolali lékaře, muž ale ošetření odmítl. Věc nakonec převzala k došetření policie.

 

 

Zabouchl dveře a zesílil hluk

Drze a bez skrupulí se o tři čtvrtě na dvě ráno choval opilý muž, který své sousedy „týral“ hlasitou muzikou. K tomu došlo na orlovské ulici F. S. Tůmy. Na místo dorazila hlídka strážníků. Po zaklepání a zazvonění na dveře bytu, z něhož hudba vycházela, otevřel dveře asi po deseti minutách podnapilý muž. Strážníci pak zjistili, že ten samý přestupek s ním řešili již v nedávné minulosti. To ale opilému chlapíkovi pranic nevadilo. Před strážníky zabouchl dveře a hudbu poté ještě zesílil. Jeho chováním se nakonec bude zabývat správní orgán.

 

 

Kradená kola daleko neodvezl

Muž, který o půl druhé ráno procházel Orlovou a vedl dvě jízdní kola, neušel pozornosti hlídky strážníků. Při následné kontrole a konzultaci s policií vyšlo najevo, že obě kola jsou kradená. Muž, který kola vedl, musel tedy nakonec vše vysvětlit policii, jež si případ převzala.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.10.2008

Zpět na výpis