Orlovští hasiči pracovali v téměř neviditelných podmínkách

Dramatickou situaci, likvidování požáru v neznámých prostorách, kde navíc není kvůli kouři vidět, trénovali v orlovském Domě kultury tamní profesionální hasiči.

 

Cvičení se připravovalo s předstihem, ale do poslední chvíle se vše tajilo a vědělo o něm jen několik málo lidí. Jak uvedl velitel orlovských hasičů Tomáš Blatoň, dokonalé utajení akce bylo nutné. „Chtěl jsem náš tým prověřit v podmínkách, které budou co nejvíce odpovídat realitě. Krom jiného jsme tak nacvičili vyhledávání osob v neznámém a zakouřeném prostoru, stejně jako likvidaci nebezpečných věcí, které v tomto případě představovaly propanbutanové lahve. Dále jsme testovali i práci pomocí termokamery,“ vysvětil velitel orlovské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, odboru Karviná.

 

„O to více oceňuji, že orlovští profesionální hasiči zvládli zákrok na výbornou,“ pochvalovala si rovněž přítomná ředitelka orlovského domu kultury Šárka Ligocká.

 

Hasiči tak svůj zákrok zvládli. Reálnost situace dovršovalo použité zařízení na výrobu kouře, který tak zahalil celý suterén, kde cvičení probíhalo. K zalití prostoru vodou ale pochopitelně nedošlo. Hasiči včas rozbalili a smontovali potřebné zařízení. Jejich velitel dal ale stejně včas pokyn, aby nedošlo ke spuštění vody.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.10.2008

Zpět na výpis