Student z Orlové vyhrál na Tourfilmu 2008

Karlovarský festival turistických filmů Tourfilm 2008 odměnil ve čtvrtek večer nejnápaditější cestovatelské snímky uplynulého roku a mezi oceněnými byl také Petr Molík z Orlové. Student Masarykovy univerzity uspěl v soutěži o nejlepší videoúlovek z cest po České republice.

Od června probíhala na webových stránkách www.toulavakamera.cz soutěž amatérských filmařů o nejlepší snímek z nějakého zajímavého místa v Česku. Petr Molík se tříminutovým filmem o Stodolní ulici kvalifikoval do finále, které proběhlo přímo v místě konání festivalu – v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Ve finále se utkali autoři tří nejúspěšnějších videoúlovků o hlavní cenu, digitální kameru Sony. Jejich úkolem bylo během čtyř hodin natočit a sestříhat krátký snímek na téma Karlovy Vary a Tourfilm. K dispozici přitom měli profesionálního kameramana, střihače a kvalitní technické vybavení.

V soutěži si nejlépe vedl právě orlovský student, kterého pětičlenná porota složená ze zástupců Toulavé kamery a společnosti Czech Tourism jednohlasně zvolila vítězem. Na slavnostním vyhlášení pak Petr Molík převzal od moderátorů Ivety Toušlové a Josefa Maršála hlavní cenu a jeho snímek byl na festivalu vzápětí také promítnut.

„Rád bych poděkoval Toulavé kameře a Tourfilmu, že dává šanci amatérským filmařům vyzkoušet si práci v profesionálním tvůrčím týmu. A také děkuji Ostravsku, že mi neustále dává nové inspirace a náměty,“ řekl Petr po vyhlašovacím ceremoniálu.

„Jsme rádi, že se nám podařilo uspořádat zajímavou soutěž pro soutěžící a snad i pro diváky a že jsme touto cestou pomohli k propagaci zajímavých turistických míst, která Toulavá kamera zatím nenavštívila,“ řekl Michael Richter ze společnosti Media One, která do soutěže věnovala hlavní cenu.

Tourfilm pořádá státní agentura pro cestovní ruch Czech Tourism a jedná se o nejstarší festival turistických filmů na světě. Reportáž z letošního udílení odvysílá Česká televize v sobotu 4. listopadu od 10:45 na ČT2.

 

Soutěžní video Petra Molíka o Stodolní ulici

http://toulavakamera.ct24.cz/article.asp?article_id=950

 

Vítězné video Petra Molíka Karlovy Vary a Tourfilm

je zveřejněno na stránkách  www.toulavakamera.cz.


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2008

Zpět na výpis