Stalo se v Orlové

 

Pijan zbil majitele potravin

Se zlou se potázal majitel jedněch orlovských potravin, když chtěl vykázat romského muže, který před obchodem popíjel alkohol.

Pitím rozkurážený muž majitele obchodu napadl. Nejdříve ho mlátil pěstí do obličeje. Když pak majitel obchodu spadl na zem, zuřivý konzument  alkoholu do něj začal kopat.

Manželka majitele obchodu pak přivolala orlovské strážníky. Útočník jejího muže několikrát udeřil pěstí do obličeje. Ti na místě zjistili totožnost útočníka, věc poté převzala policie. „Případ zatím šetříme jako přestupek, zatím ovšem čekáme na lékařské zprávy o zranění poškozeného, které může případ překvalifikovat také na trestný čin,“ doplnila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

 

Muž se snažil ujet strážníkům

Divokou automobilovou honičku zažila hlídka orlovských strážníků, která se vydala za vozem, které řídil zřejmě opilý, nebo zfetovaný muž.

Toho si strážníci všimli u orlovského komplexu Centrum, kde podivně působící muž sedal spolu se svou známou do automobilu. Strážníci již věděli, že řidič je známá „firma“. Proto muže vyzvali k předložení dokladů a zajímali se, zda ve svém podroušeném stavu míní řídit automobil. Podezřelý muž odpověděl, že nikoli, neboť nemá řidičák a je „jaksi mimo“.

O několik hodin později ovšem kamerový systém strážníků zjistil, že muž opět přišel k vozu a vyjel s ním pryč. Motohlídka vyjela za vozidlem. Řidič se snažil před hlídkou ujet po ulici K Rybníkům směrem na Rychvald. Zde však již nezvládl řízení a vjel do pole, kde autem zapadl. Poté vyskočil z vozu a utekl do přilehlého lesa.

Strážníci zajistili mužovu spolujezdkyni, další šetření převzala policie. „Věc je nadále v šetření, které zatím nebylo ukončeno,“ řekla k tomu policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

 

 

Řidič se vydával za svého bratra

Komicky na způsob Cimrmanových povídek působil řidič škody forman, jehož podezřelá noční jízda neušla pozornosti orlovských strážníků.

Motohlídka strážníků kontrolovala ulici Lazeckou, když spatřila podivně jedoucí vůz. Jakmile řidič vozu hlídku uviděl, sám zastavil u krajnice.

Strážníci kontaktovali a chtěli zjistit jeho totožnost. Muž sice své jméno uvedl, ale sdělil, že průkaz totožnosti i řidičský průkaz zapomněl doma. Hodně nervózní začal být, když strážníci jeho údaje začali vysílačkou kontrolovat u policie. Nakonec vyšlo najevo, že muž uvedl jméno svého bratra. To proto, že sám nevlastnil řidičák, kdežto bratr ano. Věc bude mít dohru u vyšetřovacího orgánu.

 

 

Strážníci objevili vykradený vůz

Smutnou zprávu pro majitele vozu fiat měla hlídka orlovských strážníků, která kontrolovala auta zaparkovaná na Masarykově ulici. Strážníci si všimli, že v daném voze jsou rozházené věci. Kontaktovali tedy majitele. Ten pak na místě zjistil, že mu vůz vybral neznámý zloděj. Muž tak přišel o různé elektro-nářadí, tatranku autorádia a tašku s oblečením. Věc převzala k šetření policie.

 

 

 

Nemocný muž nemohl vyjít z bytu

Při pomoci bezvládnému muži asistovala hlídka orlovské městské policie. Tu přivolal muž z domu na ulici F. S. Tůmy. Uvedl, že jeho soused je těžce nemocný a on slyší za dveřmi bytu jeho hlas, ale zřejmě mu nemůže z nějakého závažného důvodu otevřít. Strážníci rozhodli o okamžitém otevření bytu pomocí hasičů. Za dveřmi našli muže, který nebyl schopen pohybu ani komunikace. Muže pak rychlá lékařská pomoc převezla do nemocnice.

 

 

Strážníci zadrželi hledaného

Muže hledaného policií objevili orlovští strážníci. Ti v noci kontrolovali orlovské herny, jestli v nich nehrají lidé mladší 18 let. V jedné z nich poznali muže hledaného policií. Toho zadrželi a policistům předali.

 

 

Na rozvaděči byl fašistický znak

Elektrický rozvaděč postříkaný hákovým křížem neušel pozornosti orlovských strážníků. Postříkaný rozvaděč objevili strážníci na Lidické ulici. Na stejném místě byly i další grafiti, které zřejmě představovaly znaky anarchie. Strážníci celou věc předali k řešení policii.

 

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.10.2008

Zpět na výpis