V Orlové začal velký nákup knih v rámci Týdne knihoven

Více než dvě stě knih si v Orlové jen během pondělka zakoupili příznivci literatury ve stánku u místní knihovny, která tak odstartovala Týden knihoven.

 

Od 9 hodin rána do 17 hodin odpoledne nabízely pracovnice knihovny zlevněné knihy nejrůznějších žánrů. Zájem kolemjdoucích byl obrovský.

„Lidé se ptají na knihy nejrůznějších žánrů. My ale můžeme nabídnout jen knihy, které jsme vyřadili z našeho registru. Letos tak prodáváme nejvíce cestopisů, ale třeba také odborné knihy o pěstování  rostlin a mnohé další,“ řekla vedoucí orlovské městské knihovny Iva Sušková.

 

Prodej zlevněných knih trvá před orlovskou knihovnou také v úterý, opět od 9 do 17 hodin.

V úterý v 10 hodin pak přímo v knihovně proběhne beseda s herci Komorní scény Aréna v Ostravě. O den později, tedy ve středu, proběhne Dopoledne otevřených dveří. Ten samý den začne v 17 hodin beseda se známou a zajímavou brněnskou spisovatelkou románů nejen o ženách a pro ženy - Simonou Monyovou.

 

Ve čtvrtek budou orlovské knihovnice od 14 hodin číst dětem na téma Svět skřítků v rámci akce Celé Česko čte dětem.

 

Součástí orlovského Týdne knihoven je také amnestie pro čtenáře, kteří mohou vracet dlužné knihy bez sankčních poplatků, stejně jako akce 1+ 1 pro nové čtenáře. Ze dvou nově zapsaných čtenářů, kteří přijdu spolu, zaplatí roční poplatek jen jeden z nich.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.10.2008

Zpět na výpis