Havarijní stav lávky pro pěší na ulici Lidické v Orlové-Porubě

Od září byla zrušena lávka pro pěší na ulici Lidické v Orlové-Porubě. Důvodem byl její havarijní stav. Z posudku statika vyplynulo, že části nosné konstrukce jsou silně zkorodované. Na základě zjištěných skutečností bylo navrženo nahradit stávající konstrukci novou a v plném rozsahu. Vzhledem k havarijnímu stavu bylo doporučeno okamžitě zakázat provoz na lávce. Toto doporučení bylo potvrzeno mimořádnou prohlídkou lávky autorizovaným inženýrem v oblasti mosty a inženýrské konstrukce.

 

Vzhledem k tomu, že rekonstrukce stávající lávky by byla finančně i technologicky náročnější než výstavba lávky nové, rozhodli radní o zařazení demolice stávající a výstavbě nové lávky včetně zpracování projektové dokumentace do návrhu investičních akcí pro rok 2009. To však ještě musí schválit zastupitelé města.

 

Lávka pro pěší byla v lokalitě Fojtství v Orlové-Porubě postavena v 80. letech minulého století v souvislosti s vybudováním pozemní komunikace na ulici Slezská. Od té doby sloužila pro přechod pěších přes místní stružku a zároveň jako nosná konstrukce pro vedení horkovodu.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.9.2008

Zpět na výpis