Rekonstrukcí domů na Hlavní třídě v Havířově zneužívají podvodníci

 

Neznámí podvodníci začali v těchto dnech zneužívat na Hlavní třídě v Havířově  čilý stavební ruch společnosti RPG Byty. Obcházejí nájemníky domů na Hlavní třídě i v přilehlých ulicích, vydávají se za pracovníky společnosti RPG Byty a lákají z důvěřivých nájemníků peníze jako zálohu na nová okna pod příslibem urychlení jejich výměny. Město Havířov zde realizuje první etapu regenerace chodníků, cest a dalších veřejných prostranství, zatímco společnost RPG Byty pokračuje v opravách svých domů podél hlavního havířovského bulváru.

 

„Společnost RPG Byty se od těchto praktik zcela distancuje a vyzývá všechny své nájemníky, aby nikomu žádné peníze v souvislosti s probíhajícími rekonstrukcemi domů nedávali,“ varuje mluvčí společnosti Petr Handl a dodává: „Veškeré regenerace bytových domů, které v současné době v Havířově provádíme, jsou hrazeny z rozpočtu naší společnosti a nájemníci se na nich nijak finančně spolupodílet nemusejí.“

 

Případem se již zabývá Policie ČR, na kterou se obrátilo několik podvedených nájemníků. Některým z nich prý podvodníci dokonce nabízeli, že pokud nemají potřebnou hotovost ve výši několika tisíc korun doma k dispozici, rádi je zavezou k bankomatu, aby si mohli peníze vybrat.

 

Prozatím jsou tyto případy hlášeny z ulic Hlavní třída, Marxova, Urxova a U Lesa. Není ovšem vyloučeno, že se stejní podvodníci objeví i v jiných městech, kde v současné době společnost RPG Byty rekonstrukce domů včetně výměny oken provádí.

 

„V případě, že se naši nájemníci s takovýmto podvodným jednáním setkají, žádáme je, aby nikomu žádné peníze nevydávali a vše oznámili na policii. Kontaktovat mohou samozřejmě také naši zákaznickou linku 840 293 546,“ vyzývá Petr Handl.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.8.2008

Zpět na výpis