K rekonstrukci ulice 17. listopadu v Orlové-Lutyni

 

Plánovaná velká rekonstrukce orlovské dopravní tepny, ulice 17. listopadu, byla zahájena v prvních prázdninových dnech. Práce mají skončit koncem srpna.

 

Silničáři celkově zmodernizují a rekonstruují více jak čtyři kilometry cesty, náklady se odhadují na 40 milionů korun. „Půjde především o výměnu živičného koberce bez rozšíření silnice. Budou se ale provádět i další práce, jako lokální opravy a čištění odvodnění na krajnici, výměna svodidel a směrových sloupků, či oprava zastávkových pruhů,“ uvedl vedoucí střediska Správa silnic Moravskoslezského kraje Karviná Jiří Baslar.

 

Právě prostory zastávek přicházejí na řadu mezi prvními. Doprava tak zatím probíhá bez nutnosti částečného uzavírání cesty. K tomu ale také dojde. „Je třeba počítat s částečným omezením provozu, který bude usměrňován přechodným dopravním značením. Řidiči budou muset věnovat zvýšenou pozornost provozu dopravě. Omezení během opravy komunikace však budou kompenzovány po ukončení akce zkvalitněním jízdy po novém povrchu,“ řekl dále Jiří Baslar.

 

Lidé žijící v okolí i šoféři se musí připravit také na zvýšený provoz nákladních vozidel, které budou pro stavbu nové silnice jezdit a vozit materiál.

 

Ulice 17. listopadu je jednou z nejdůležitějších dopravních tepen v Orlové. Obyvatele v jejím okolí už delší dobu trápí zvýšený provoz nákladních vozidel. Ta jezdila nejen v souvislosti se stavbami, které vznikaly v areálu nedaleké dětmarovické elektrárny, ale i v souvislosti se stavbou dálnice. O dopravní situaci dokonce jednali i zástupci orlovské radnice.

 

Zatímco jedni opravu silnice vítají, jiní jsou pobouřeni … „Co se to děje na silnici mezi nadjezdem Dětmarovice a Výhodou? Bydlím u pizzerie Alfredo, kde je nejkrásnější cesta v Orlové vůbec (byla). Jinak se jí říká zkušební dráha pro motorkáře, kde dosahují minimální rychlostí 200 km/hod. Znamená to tedy, že teď budou tady jezdit 260 a více? Nebo jste chtěli utratit cizí peníze, aby se neřeklo? Jsme pobouřeni tím, co děláte…“ napsala nám Jarmila S.  Tato silniční tepna, vedoucí z Orlové do Dětmarovic, nepatří městu. Město ji tedy neopravuje, ani opravu nefinancuje. O její rekonstrukci rozhodl  po zhodnocení stavu Moravskoslezský kraj, resp. Správa silnic Moravskoslezského kraje.

-re-

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.7.2008

Zpět na výpis