Z jednání o řešení důlních škod na budově radnice

Před nedávnem starosta Orlové MUDr. Jiří Michalík předal Ing. Radimu Tabáškovi, řediteli pro rekultivace, OKD, a.s., posudek dokumentující vliv těžby na budovu Staré radnice v Orlové-Městě. Tehdy se také dohodli, že společnost OKD provede rozbor studie o vlivu důlní činnosti na budovu orlovské radnice a navrhne další postup. Po čtrnácti dnech se tedy uskutečnila další schůzka.

 

„Z jednání vyplynulo, že společnost OKD věnovala materiálu velkou pozornost. Při důkladném rozboru posudku narazili její odborníci na několik nejasností a jak zdůraznili, bez znalostí odpovědí na některé další otázky nemůže společnost OKD považovat tento posudek za dostatečný podklad pro okamžité vypořádání škod,“ sdělil starosta města MUDr. Michalík.

 

„Tímto rozhodně nepovažujeme problematiku řešení důlních vlivů na budovu radnice za vyřešenou. Abychom mohli prokazatelně zhodnotit poškození radnice, je nutné zohlednit parametry a projevy vlivů na objekt radnice, a to nejen z pohledu četnosti, ale také z pohledu mezních fyzikálních veličin, charakterizujících možné zatížení nemovitosti,“ uvedl Ing. Radim Tabášek.

 

„Společnost OKD tedy zadala zpracování nového posudku, který by měl doplnit chybějící údaje. Do konce července bude znám výsledek a  poté se uskuteční další jednání,“ doplnil starosta města Orlové.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.6.2008

Zpět na výpis