Blýská se na lepší časy?

Občané bydlící v lokalitě ulice K Zimovůdce v Horní Lutyni již dlouhodobě požadují  opravu této komunikace, která je nezbytná s ohledem na špatný technický stav vozovky. Uvedenou komunikaci však z větší části tvoří pozemek  ve vlastnictví Lesů ČR, s. p.

Aby město Orlová mohlo tuto komunikaci  opravit,  je zapotřebí majetkoprávně dořešit vlastnictví zmíněného pozemku.  Odbor majetkový a komunálních služeb již od roku 2003 se snaží tento problém řešit s vlastníkem pozemku, tedy s Lesy ČR. s. p, lesní správa Šenov u Ostravy, a to vzájemnou směnou pozemků, avšak bez úspěchu.

„V polovině dubna jsme navštívili Krajské ředitelství Frýdek–Místek, Lesy ČR, s.p.  a s právníkem Mgr. Jánem Mavrevem  celou záležitost projednali,“ vysvětluje Šárka Kepenyesová z odboru majetkového a komunálních služeb a dodává: „Dohodli jsme se, že samotná směna pozemků bude realizována nejpozději  do konce tohoto roku.“

Poté odbor majetkový a komunálních služeb  zařadí opravu komunikace  do návrhu rozpočtu roku 2009.  Doufejme, že se blýská na lepší časy!


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.5.2008

Zpět na výpis