Vlaďka zachránila život a Martin bruslil jako o život

Slavnostního přijetí u starosty města MUDr. Jiřího Michalíka se v minulých dnech dostalo zachránkyni lidského života Vladimíře Balajkové a talentovanému krasobruslaři Martinu Krhovjákovi.

Martin začal s krasobruslením již v osmi letech, je velice houževnatý a už dnes sbírá jedno

vítězství za druhým. „Je to obrovský talent, který když spojíte s ještě větší pílí a disciplínou, může znamenat stupně nejvyšší na evropských a světových šampionátech,“ podotkla jeho trenérka Věra Kramná. O úspěších Martina Krhovjáka jsme psali v březnových číslech Orlovských novin.

Zdravotní sestra a matka dvou malých děvčátek Vladimíra Balajková  zachránila počátkem letošního roku život čtrnáctileté školačce, která cestou do školy dostala epileptický záchvat, upadla na chodník, zůstala v bezvědomí a přestala dýchat. Naštěstí šla kolem Vlaďka, která jí duchapřítomně poskytla umělé dýchání. Přivolaná záchranná služba dorazila až po pětadvaceti minutách, což by dívenka zcela určitě nepřežila. Dnes už je Veronika v pořádku a na příhodu z počátku roku si ani nevzpomene. „Udělala jsem pouze to, co by udělal každý,“ usmívá se Vlaďka a dodává: „Přiznávám, že určitou výhodou byla i moje praxe zdravotní sestry. V takovýchto situacích je důležité nezazmatkovat a uvědomit si, co je nutné udělat. Jsem ráda, že to dobře dopadlo.“ Jak Vlaďka přiznala, nejhorší bylo asi pětadvacetiminutové čekání na sanitku. A to i přesto, že je nemocnice hned naproti. „Bála jsem se, že se jí stav zhorší. Chvilkami mě napadalo, zda bych ji neměla popadnout do náruče a běžet do nemocnice. Naštěstí sanitka přijela včas,“ konstatuje zachránkyně.

„Jsem rád, že jsou mezi námi takovíto lidé, ať už Vladimíra Balajková nebo Martin Krhovják. Obou si moc vážím,“ uvedl starosta města MUDr. Jiří Michalík. Slavnostního přijetí se zúčastnili i oba místostarostové, kteří jim rovněž poděkovali a společně se starostou předali upomínkové dárky.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.4.2008

Zpět na výpis