Pilotní provoz spisové služby na živnostenském úřadě

 

Obecní živnostenský úřad Orlová byl vybrán jako jeden z pěti živnostenských úřadů v České republice pro testování programu určeného k  evidenci spisové služby.

 

Pět živnostenských úřadů rozdílných velikostí  (Živnostenský úřad Magistrátu města Ostravy, Magistrátu města Brna, Městského úřadu Žďáru nad Sázavou, Městského  úřadu Orlová a Úřadu místní části Prahy 6) se podílí svými připomínkami a náměty na dotvoření  programu nazvaného pracovně „ pilotní provoz spisové služby ISRŽP“, tak aby splnil v konečné podobě požadavky ustanovení zákona o archivnictví a spisové službě a zákonů souvisejících a rovněž zlidštil komunikaci s úředníkem a  umožnil nezbytné vypracování soupisů přijatých a odesílaných dokumentů.

 

„Náš úřad podal řešitelské firmě na šedesát podnětů, návrhů a připomínek ke zdokonalení testované spisové služby,“ uvedla Ing. Marie Volfová, vedoucí živnostenského úřadu v Orlové.

 

K 31. březnu 2008 bude pilotní provoz spisové služby ukončen a od 1. dubna  začnou spisovou službu využívat ostatní živnostenské úřady  v  ČR.

 

 

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.3.2008

Zpět na výpis