DO ZÁKLADNÍCH ŠKOL V ORLOVÉ VSTOUPÍ VIRTUÁLNÍ REALITA

Začátkem léta začne modernizace odborných učeben na orlovských základních školách. Projekt ve výši zhruba 33 milionů korun usiluje o zavedení pokročilých metod vyučování prostřednictvím virtuální reality. Rozvíjet bude klíčové schopnosti a znalosti například v oblasti cizích jazyků a přírodních věd. Dále podpoří technické a řemeslné obory a práci s digitálními technologiemi. 

Školy zavedením výuky virtuální reality reagují na rychlý rozvoj digitálních technologií. Umožní přístup žákům i učitelům k finančně náročnější metodě výuky, jež má ale prokazatelně vyšší efekty při získávání a osvojování vědomostí a zkušeností. Nové technologie přináší možnost intenzivního zapojení smyslů, což žákům umožní lépe porozumět a zapamatovat si výukový materiál.

Jsme přesvědčeni, že zavedení virtuální reality do výuky přinese nejen zábavu, ale je také důležitým krokem směrem k modernímu a efektivnímu vzdělávání. Těší nás, že tyto nové možnosti můžeme otevřít právě našim žákům,“ dodává Galia.

Modernizace orlovských škol se skládá ze dvou etap. V první etapě, která se uskuteční během letošních letních prázdnin, nový kabát získají učebny na základních školách K. Dvořáčka, Mládí a Ke Studánce, kde bude řešena také vnitřní konektivita škol. Ve druhé etapě, která bude realizována v příštím roce, dojde k modernizaci učeben na základních školách Školní a U Kapličky

Realizace projektu bude dotačně podpořena Ministerstvem pro místní rozvoj z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím ITI (Integrovaná teritoriální investice Ostravské metropolitní oblasti), a to ve výši 27 milionů korun


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.4.2024

Zpět na výpis