ORLOVSKÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY PROHLUBUJÍ SPOLUPRÁCI S KNIHOVNOU

Městská knihovna Orlová otevřela svou již čtvrtou pobočku na Základní škole Ke Studánce. Nové pobočce přišla popřát také bývalá studentka a současná spisovatelka Lenka Pastorčáková, starostka Lenka Brzyszkowská a slavnostního otevření se zúčastnilo také vedení knihovny a školy.

„První pobočka knihovny byla otevřena již v roce 2016, a to na Základní škola Karla Dvořáčka, se kterou ta spolupráce funguje perfektně, takže jsme to nabízeli i dalším školám,“ říká ředitelka knihovny Iva Sušková.

Čtvrtou pobočku budou moci děti navštěvovat vždy ve čtvrtek, a to nejen kvůli půjčování knih, ale budou zde probíhat také akce, besedy a přednášky.

„Ten nápad se mi velmi líbí, je to věc, která už je v Orlové zažitá a vidím obrovskou výhodu v tom, že naučíme děti chodit do knihovny, vybrat si knížku a věřím, že si k tomu ten vztah najdou,“ uvádí ředitel školy Robert Kaleta.

V této chvíli je pro děti připraveno přibližně dva tisíce knih, převážně pro žáky prvního stupně. „V současné době máme nakoupeno dalších dvě stě titulů, díky projektu MAP III. Právě část z nich poputuje i do zdejší pobočky a její nabídku budeme přizpůsobovat podle toho, o co budou mít děti zájem,“ upřesňuje ředitelka.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2023

Zpět na výpis