PODZIMNÍ PROJEKT EDH 2023 ZAHÁJÍ DISKUZE O RIZICÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

Evropské dny handicapu se letos uskuteční od 3. do 5. října 2023 v Ostravě. Tento třídenní projekt je určen pro širokou veřejnost, tedy nejen pro odborníky v sociálních a zdravotních službách, psychology, psychiatry, pedagogy, ale také pro studenty či rodiče psychicky nemocných dětí. Odborný program letošního ročníku je zaměřen na aktuální témata související s narůstajícím počtem psychických onemocnění nejen u dospělých, ale zejména u dětí a mládeže.

Odbornou část programu tvoří multioborová konference „Kam směřujeme aneb péče o duševní zdraví v kontextu legislativy“ (5. října, zasedací sál Zastupitelstva Moravskoslezského kraje) a kazuistický seminář „Děti a rizika sociálních sítí“ (úterý 3. října, Univerzitní aula VŠB – Technické univerzity Ostrava).

Vyvrcholením EDH 2023 bude předání prestižního ocenění „KŘIŠŤÁLOVÝ KAMÍNEK" (4. října od 15 hodin, Staré koupelny v Dolní oblasti Vítkovic), na němž budou předány čtyři křišťálové sošky jednotlivcům a organizacím za jejich pracovní nasazení a záslužné aktivity ve prospěch osob s handicapem.

Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil a náměstek primátora statutárního města Ostravy Zbyněk Pražák.

Vstup je na všechny akce zdarma.

Program najdete v příloze. 



Připojené dokumenty:

Program EDH 2023 PDF [228.0KB] 5.9.2023

Datum zveřejnění/aktualizace: 5.9.2023

Zpět na výpis