DVA MLADÍCI SE CHTĚLI OBOHATIT NA DŘEVĚ

Hlídka obvodního oddělení policie Orlová dostala začátkem dubna oznámení o možné nelegální těžbě dřeva.

Po příjezdu policisté zaregistrovali v lesním porostu pohyb dvou mužů, kteří se poté rozeběhli každý jiným směrem. Avšak policisté tento terén dobře znali, proto jednomu z nich zatarasili únikovou cestu z jiného směru.

Muž jim sdělil, že s kamarádem nakládali na vozík již nařezané klády, které zde našli. Na místě těžby byl pařez pokáceného stromu a klády v délce od jednoho do dvou metrů, přičemž některé již byly naložené na vozíku.

Svou výpověď změnil poté, kdy policisté na základě místní a osobní znalosti dohledali druhého muže. Ten již přiznal, že za asistence kamaráda motorovou pilou strom pokácel a nařezal na polena.

Oba následně uvedli, že se domluvili na pořezání jednoho stromu v lesním porostu. Získané dřevo chtěli prodat nebo využít pro vlastní topení. Svůj záměr však nestihli realizovat, policisté jim ho překazili.

Ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno, že jsou podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jelikož již v minulosti byli za majetkovou trestnou činnost odsouzeni, hrozí jim až tříletý pobyt ve vězení.


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.5.2023

Zpět na výpis