MALÍ RYBÁŘI OBSADILI BALATON

Předposlední májový víkend se uskutečnily dětské rybářské závody pořádané rybářským svazem orlovské organizace, kterých se zúčastnilo 14 nadšenců ve věku do 15 let. Závodilo se o pohár starostky města Orlová a starosty města Petřvaldu na Malém Balatonu v Orlové-Městě.

„Na dnešních dětských závodech se loví tři druhy ryb, konkrétně kapr, amur a lín. Vítězem se stává ten, jehož součet délek ryb bude největší,“ uvedl jednatel svazu Tomáš Slíva.

Děti se na start závodu postavily již v ranních hodinách a za podpory rodinných příslušníků a odborného dozoru během prvních minut začaly tahat první úlovky z vody.

Vítězem se nakonec stal Martin Jaromír Karas, který ulovil čtyři kapry s celkovou délkou 145 centimetrů. Stříbrnou pozici obsadil Jakub Koch, který rovněž ulovil čtyři kapry, ale jejich míry nedosáhly na výsledky Karase. Bronzovou medaili si odnesl Matias Slíva se dvěma ulovenými kapry a dvěma líny.

Poháry pro vítěze předala starostka Orlové Lenka Brzyszkowská. „V první řadě bych chtěla poděkovat rybářskému svazu, že zorganizoval tyto dětské závody, bohužel nebylo příliš mnoho účastníků, ale jsem moc ráda, že děti, které dnes přišly, si závody užily a neseděly doma u televize, nemusely uklízet a že něco hlavně chytly,“ uvedla starostka Orlové.

Poděkování za podporu při pořádání dětských rybářských závodů směřuje hlavně do Nadace OKD, dále do rybářských potřeb RIMEX a městu Petřvald.

Fotogalerii si prohlédněte zde.

                                                                                                                      

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.5.2023

Zpět na výpis