NAŠE SUPERSTAR JE NA SVĚTĚ

Dům dětí a mládeže Orlová společně se Základní školou Školní a Základní školou Slezská pořádali pěveckou soutěž pro děti od 6 do 15 let.

Do finále soutěže Naše Superstar se probojovalo osm soutěžících, kteří se postupně představili se svými výkony před odbornou porotou.

„Samotná soutěž se začala připravovat již v listopadu, protože jsme museli naplánovat termíny, domluvit moderátora a také hudební doprovod pro naše zpěváky,“ vysvětluje zakladatelka pěvecké soutěže Blanka Kawanová.

Školní kola probíhala od ledna a s vybranými finalisty se všichni společně setkali v březnu, kdy se začali intenzivně věnovat nácviku písní pro velký den D.

„Všechny děti odvedly velký kus práce a během generální zkoušky jsem si říkala, co tady vůbec děláme,“ směje se zakladatelka a dodává: „Při první zkoušce byli všichni nervózní a projevovala se tréma, nicméně už během třetího nácviku všichni pevně drželi mikrofon, nikomu se neklepala kolena a musím říct, že se opravdu neskutečně vypracovali.“

Děti soutěžily ve dvou kategoriích a nechyběla ani volba diváků, kteří svým hlasem zvolili „Miláčka publika“.

„V doprovodném programu se nám také představily děti zájmových útvarů domu dětí, a to konkrétně soutěžní skupina Mini TK Joy se svou choreografií Klíčov a děvčata z aerobiku s formací Piráti z Karibiku,“ uvedla organizátorka Lenka Vargová.

Letošní desátý ročník jednoznačně ovládli chlapci. Porotě se nejvíce líbil výkon Pavla Vanečka, který oslovil také přítomné obecenstvo a vysloužil si cenu „Miláček publika“. Vítěz převzal pomyslnou štafetu od poslední vítězky Magdy Adamusové a z rukou prvního místostarosty Petra Stuchlíka sladkou odměnu v podobě dortu. Za kategorii mladších žáků zvítězil Jan Spurný.

Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál, ale přál jsem to všem mým soupeřům,“ říká skromně dvojnásobný vítěz Pavel Vanečko, který je zároveň také sportovcem, ale jak sám říká: „Ještě jsem o pěvecké kariéře nepřemýšlel, ale všechno je možné.“

„Pavel byl můj favorit, protože v této soutěži není poprvé. Je to opravdu talent a Orlová by si ho měla hýčkat, stejně jako Elišku Ruskovou, která naší soutěží také prošla,“ dodává Kawanová, která se po 10 letech se soutěží loučí.

Všem finalistům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v dalších pěveckých soutěžích!

Fotogalerii si prohlédněte zde.


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.5.2023

Zpět na výpis