DIVNOLIDI KONCERTOVALI ZA ŠKOLOU

Speciálním venkovním koncertem si Divnolidi zpestřili svůj poslední školní den v Základní umělecké škole J. R. Míši v Orlové-Porubě. Školní orchestr, který vznikl z vlastní iniciativy žáků a který se postupně rozrůstal o další členy i nástroje, se představil v úterý 28. června v podloubí školy a zahrál pro radost sobě i svému publiku, v němž nechyběli rodiče, přátelé školy, ani náhodní kolemjdoucí.

„Tato akce nám ozvláštnila předávání vysvědčení.  Byl to poslední den, kdy se členové souboru sešli pohromadě, a protože v úterky běžně zkoušíme, můžeme to považovat i za takovou veřejnou zkoušku. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát venku, protože na ZUŠ Open nám to kvůli deště nevyšlo. Publikum dnes slyšelo písně, které jsme nacvičili za poslední půlrok, například skladby Michaela Jacksona, swingové věci i něco hororového,“ uvedl vedoucí souboru Divnolidi a zástupce ředitele Martin Szymik, DiS.

Původně dechový orchestr se v poslední době rozrostl o bicí a klávesy a aktuálně má 12 až 15 členů. V jeho repertoáru najdeme populární skladby, které žáci znají z rádia nebo různých streamovacích služeb, filmové a další melodie.


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.7.2022

Zpět na výpis