BĚHEM MĚSÍCE SE V PORUBĚ UKLIDILO NA DVACET VCHODŮ

Orlovák, pobočník spolku Portavita, v uplynulých týdnech zareagoval na výzvu společnosti Heimstaden k vyklizení sklepních prostorů v domě čp. 875 v ulici Spojenců v Orlové-Porubě. To zvedlo velkou vlnu aktivity i mezi obyvateli dalších domů v této ulici. V podobném rozsahu proběhl úklid i v ulici Žofinské.

„Objednali jsme kontejner a naši podnájemníci za asistence naši veřejné služby společnými silami provedli úklid sklepních prostorů. Prvotní úklid nezůstal bez povšimnutí a začali nás kontaktovat další klienti se zájmem o úklid společných a sklepních prostorů za účelem zlepšení prostředí ve vchodech. Využili jsme situace, kdy se podnájemníci sami chtěli podílet na úklidu prostředí, ve kterém bydlí, a po společné domluvě byly kontejnery přistaveny na pěti místech v ulici Spojenců a dvou místech v ulici Žofinské,“ uvedla vedoucí spolku Orlovák Lenka Macková.

Během měsíce se podařilo vyklidit harampádí z bezmála dvacítky vchodů. Další projekty k realizaci a zlepšení života klientů probírají zástupci spolku společně s klienty na pravidelných schůzkách s občany, které probíhají v komunitní místnosti v domě čp. 875 v ulici Spojenců v Orlové-Porubě.


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.4.2022

Zpět na výpis