ČEZ NABÍZÍ LIDEM RYCHLÝ A SNADNÝ PŘECHOD Z CENÍKŮ DPI

Foto: Dodavatel poslední instance je dán geografickou polohou odběrného místa. Pro MSK je DPI ČEZ Prodej. Foto:ERÚ

ČEZ spustil nový online formulář pro přechod z ceníků dodavatele poslední instance (DPI). Smlouvu lze celou uzavřít na webu.

  • Uzavření smlouvy pro zákazníky v režimu DPI je možné celé online, není tedy nutné chodit na pobočku ani volat na call centrum.
  • Přechod na standarní smlouvu z režimu DPI vyřídíte ZDE.
  • Smlouva s ČEZ umožňuje zafixovat si ceny elektřiny až na 3 roky.
  • Prosíme všechny zákazníky ČEZ o strpení a přednostní řešení úkonů ve webové aplikaci

Společnost ČEZ Prodej, která se na českém trhu s elektřinou stala dodavatelem poslední instance pro statisíce zákazníků končících společností, nabízí lidem rychlý a snadný přechod na smlouvu s garantovanou fixní cenou. Pro ty, kteří chtějí co nejrychleji přejít na smlouvu s fixací 1-3 roky, připravil ČEZ Prodej jednoduchý online formulář. Doporučuje jej přednostně využít. Kontaktní pobočky i call centra jsou totiž v současné situaci přetížená a čekací lhůty jsou velmi dlouhé.

Výhodou oproti smlouvě v režimu dodavatele poslední instance jsou výrazně nižší zálohy, jejich stejná výše po celý rok a možnost zafixování cen až na dobu tří let,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. V režimu DPI jsou zálohy výrazně vyšší, jelikož jde o zákazníky, se kterými ČEZ Prodej nepočítal, a zálohy jsou nastaveny jen na následujících šest měsíců.

Bohužel se zrovna jedná o topnou sezónu, kdy je vyšší spotřeba. Standardně se zálohy rozprostírají do celého roku, včetně léta, kdy je naopak spotřeba nižší, a tak se výše záloh v jednotlivých měsících vyrovnává. Přechodem z dodavatele poslední instance bude mít zákazník nastaveny nové zálohy s ohledem na sjednaný produkt a ty budou stabilní po celou dobu až do termínu řádného vyúčtování.

Nová smlouva online v 7 krocích:

  1. otevřete si online formulář
  2. vyplňte osobní a kontaktní údaje
  3. zadejte SMS kód, který vám přišel na mobil
  4. vyplňte EAN (18místné identifikační číslo odběrného místa, které najdete ve smlouvě nebo na faktuře původního obchodníka, případně v dopise o zahájení dodávky elektřiny DPI) a zvolte způsob doručení vyúčtování
  5. zvolte typ produktu a nastavte si platby
  6. zkontrolujte údaje a smlouvu uzavřete elektronicky jedním klikem

Vzhledem k tomu, že callcentra a kontaktní místa ČEZ Prodej hlásí v těchto dnech až trojnásobně zvýšený provoz, společnost od minulého týdne navýšila počty operátorů v callcentrech a  nabírá desítky nových. ČEZ prodej apeluje na všechny zákazníky, aby co nejvíce úkonů řešili přednostně online.


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.10.2021

Zpět na výpis