PANÍ HILDEGARDA PERUTKOVÁ OSLAVILA 102. NAROZENINY

Činorodá, skromná, samostatná a vděčná za každou maličkost. Taková je paní Hildegarda Perutková, která ve středu 13. října oslavila úctyhodných 102 let. Paní Perutková, která je obyvatelkou Domova Vesna, se v den svých narozenin dočkala krásného překvapení. Pracovní kolektiv Vesny pro ni totiž připravil oslavu jaksepatří.

Nechyběl pugét, dárky, dort, slavnostní přípitek, ani narozeninová píseň. Paní Perutkové zazpívala její vnučka společně se sociálními pracovnicemi, orlovskou místostarostkou Bc. Naďou Kubalovou a redaktorkami městských médií. Největší radost však měla oslavenkyně ze společnosti, která ji přišla poblahopřát a popovídat si s ní.

Paní Perutková je velice pracovitá žena. Právě v celoživotní práci spatřuje recept na dlouhověkost a rovněž práce všeho druhu patří k jejím oblíbeným volnočasovým aktivitám. „Ráno vstanu, vytřu si celý pokojík a pak jdu zase na chvilku podřimovat,“ říká s úsměvem paní Hildegarda. „Když je teplo, tak si sednu na balkon a relaxuju. Sluníčko, to je moje,“ dodává.

Sociální pracovnice nám ještě prozradily, že paní Perutková se pravidelně účastní společného cvičení, sama si převléká lůžkoviny a důsledně dbá na to, aby s ní pečovatelky měly co nejméně práce. Mezi její oblíbené rituály patří také ranní káva v kantýně, s kterou se usadí na svém oblíbeném místě u okna a při které si popovídá s ostatními. Zkrátka spokojená žena, vážící si každé maličkosti, kterou jí život přináší.


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2021

Zpět na výpis