VESŇÁCKÉ POUTI PŘÁLO POČASÍ I NÁLADA

Už třetí povedený ročník Vesňácké pouti se včera odehrál na zahradě největšího orlovského domova pro seniory. Z grilu vonělo maso, na stolech se skvěly koláče, čepovala se vychlazená dvanáctka a z reproduktorů zaznívaly nejoblíbenější hity obyvatelů Vesny.

Z pravidelných grilovaček personál domova ví, že klienti mají nejraději kuřecí steaky a klobásky, a tak se během zahradní oslavy servírovalo právě toto oblíbené jídlo. Štěstíčko bylo okamžitě rozprodané a zejména pánové se na střelnici střídali jak na běžícím pásu.

Ředitel Domova Vesna Ing. Vít Macháček byl podle svých slov rád, že se taková společná akce konečně mohla uskutečnit, a přál si, aby si ji hlavně všichni užili.

„Nejen pro klienty, ale pro nás všechny je to takové nadechnutí po tom dlouhém covidovém období.  Jsme rádi, že si konečně spolu, všichni dohromady, můžeme užít spoustu zábavy, posedět a popovídat si, protože to je to, co potřebujeme, a hlavně klienti to potřebují,“ řekl ředitel domova Ing. Vít Macháček. 

Na klientech byla radost ze společného setkání na zahradě znát. Měli výbornou náladu, sršeli vtipem a rozdávali úsměvy.

„Mám se dobře, líbí se mi to. Už jsem měla čtyři koláče a dva zákusky, ale rum už dneska nepiju, jenom vodu,“ vtipkovala paní Alenka. Také paní Táňa se ten den měla bezvadně. „Osvěžila jsem se kávou a pitím, nechci říkat jakým. To už je druhá pouť, kterou jsem tady zažila, a je nádherná. Vůbec všechno, co se ve Vesně děje, je báječné,“ svěřila se dobře naladěná seniorka.

Také pánové se dobře bavili. „Výborné maso jsme měli, k tomu pijeme pivo dvanáctku, to nám stačí ke štěstí,“ smál se Břeťa. „Je to moc pěkné všechno. Lidé se usmívají a to je to hlavní,“ prohlásila tak trochu za všechny paní Květka.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.7.2021

Zpět na výpis