SAM OPĚT NABÍDNE ZAJÍMAVÝ PROGRAM I HOSTY!

Druhý srpnový týden patří už tradičně letnímu setkání SAM. To se bude konat ve dnech 12. až 15. srpna 2021 ve farní zahradě u evangelického kostela a tentokrát nese název SAMpan. Akci pořádá spolek Benjamín Orlová. Jako každý rok i letos opět do Orlové zavítají zajímaví hosté.

Za zmínku určitě stojí spisovatelka Karin Lednická, nebo reportérka Daniela Drtinová. Plejádu hostů doplňují další zajímavá jména jako třeba Jaroslav Vojta Hynek, Aida Mujačić, Jiří Kostelník, Robert Kaleta, Jan Fedorowicz a další.

Během večerů samozřejmě nebudou chybět koncerty. Tentokrát zazní skladby interpretů My Dva Trio, Veronika June a Kaczi, která si vás získá svým osobitým temperamentem projevujícím se v písních. Pro děti bude připraven pestrý program ve formě workshopů a k tomu krásné prostředí s dětským koutkem.

A proč vlastně SAMpan? „Každý rok volíme téma tak, aby jeho název v sobě ukrýval SAM. Pro letošní rok nás oslovilo označení SAM pan, což jsou tradiční malé lodě používané k přepravě a lovu ryb v pobřežních oblastech a na řekách ve východní Asii. V programu tak zažijeme i trochu orientu,“ vysvětluje za tým organizátorů Milan Zielina, DiS.

Letošní SAMpan vystihuje aktuální situaci! Pokud má sampan přístřešek, může sloužit i jako obydlí pro rodinu. Slouží nám Bůh jako přístřešek, obydlí a opora v dobách nejistot, pandemií, teroristických útoků, válek? Jsme na jedné lodi s Bohem? Nebo se v dnešním globalizovaném světě cítíme jako příliš malá loď, bez kormidla a kompasu, zmítaná okolnostmi a přílivem?

Nejen nad těmito otázkami se budou účastníci Alternativního sjezdu pro mládež (SAM) zamýšlet po čtyři dny. Samozřejmě se v nich nebudou topit sami! „Našimi majáky budou milí a zajímaví hosté, kteří nám poslouží formou bohoslužeb, seminářů a rozhovorů. A kdyby toho na nás bylo trochu moc, tak se můžeme uvolnit a vydovádět na workshopech, nebo navštívit naši čajovnu, kde bude dostatek místa a času si vše hezky v hlavě srovnat,“ dodává Milan.

Program, krásné prostředí, milí lidé… to se zkrátka musí zažít na vlastní kůži. Proto neváhejte a přijďte si užít pohodové letní dny v Orlové. Pro více informací navštivte web SAMu nebo jeho Facebook a Instagram se spoustou zajímavých příspěvků.

Akci podpořilo město Orlová, Ministerstvo kultury ČR, Slezská církev evangelická a. v. a společnost Hyundai.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.7.2021

Zpět na výpis