DOMKAŘI, POJĎTE SOUTĚŽIT V TŘÍDĚNÍ ODPADU!

Město Orlová se rozhodlo vyhlásit soutěž v třídění odpadu pro občany bydlící v rodinných domcích s číslem popisným na území Orlové. Smyslem soutěže je motivovat občany k cílenému třídění a snížení množství komunálního odpadu, který se ukládá na skládku.

Na těchto webových stránkách města byla zřízena ikonka s názvem TŘÍDÍM. Tam si občané zaregistrují nádoby na směsný komunální odpad, přičemž kódy budou na nádobách. Následně osloví své příbuzné či známé, a vytvoří tak soutěžní tým, s nímž budou soutěžit.

„Skupinka kamarádů, rodina nebo sousedé, bydlící v rodinném domku s číslem popisným, vytvoří soutěžní tým, vymyslí si název týmu a zaregistruje na webu města v rubrice TŘÍDÍM pět nádob na směsný komunální odpad (5 kódů),“ vysvětluje Ing. Denisa Nitschová z odboru správy majetku a hospodářské správy a dodává: „Jedná se o kovové, kulaté 110 litrové nádoby nebo 240 litrové nádoby, které jsou černé, plastové a hranaté.“

Příklad:

Karel bydlí v ulici Nízká čp. 52 a bude vedoucím soutěžního týmu. Sežene do týmu Aničku, která bydlí v ulici Ostružní čp. 765, pak ještě Honzu, bydlícího v ulici Ostružní čp. 766, Lucku z ulice Španělská čp. 55 a ještě svého bratra Lukáše z druhé strany města, bydlícího v ulici Dlouhé čp. 1562. Karel uvede název soutěžního týmu, např. Nováci, a zaregistruje sebe, Aničku, Honzu, Lucku a Lukáše. U každého vypíše ulici, ve které bydlí, číslo popisné a kód nádoby na směsný komunální odpad. Uvedení tohoto kódu je velmi důležité, protože přihlášené nádoby budou soutěžit, vážit se a budou sledovány, jak se v nich snižuje množství směsného komunálního odpadu tím, že dotyční odpad poctivě třídí.

Zaregistrovat se můžete do 31. srpna 2021. Samotná soutěž odstartuje 1. září 2021 a potrvá do 31. března 2022. Vyhodnocení soutěže a předání cen proběhne v dubnu 2022.

Vyhrát můžete věci, které se hodí každému domkaři, kupříkladu poukázky na nákupy potřeb do zahrady nebo domácnosti.


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.7.2021

Zpět na výpis