KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY ZÁMECKÉHO PARKU ZAUJALY

 

Málokdo z Orlovanů ví, jak krásný a rozlehlý je Zámecký park ve staré Orlové. „Vůbec jsem netušila, že náš park je tak veliký a tak pěkný,“ konstatovala po více než hodinové komentované prohlídce Zámeckého parku sedmdesátiletá Hana z Orlové-Lutyně.

S myšlenkou komentovaných prohlídek pro veřejnost přišla místostarostka Bc. Naděžda Kubalová, která je přesvědčená o tom, že lidé by měli znát své město a mít povědomí o jeho světlých i stinných stránkách. S touto myšlenkou se ztotožnilo i vedení města.

Zámecký park je opravdovou chloubou Orlové a jeho prohlídka, komentovaná odbornicí na slovo vzatou Květoslavou Vítovou, byla naprosto úžasná. „Když jsem před třiceti lety nastoupila na odbor životního prostředí orlovské radnice, byla jsem z parku nešťastná. Vypadalo to tady hrozně, ale mělo to obrovský potenciál. Věděla jsem, že když se do toho pustíme a seženeme finanční prostředky na jeho obnovu, tak se to musí podařit,“ vysvětluje dnes již bývalá pracovnice odboru životního prostředí. A podařilo!

První komentované prohlídky proběhly v minulém týdnu, ta další je plánovaná na pondělí 14. června v 10 hodin. Připraveny jsou i prohlídky na měsíc červenec, a to 14. července ve 14 a v 15:30 hodin a 31. července v 10 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.6.2021

Zpět na výpis