OBYVATELÉ VESNY SI POCHVALUJÍ SUCHOU MASÁŽNÍ VANU

Suchá masážní vana je ve Vesně hitem.

Domov Vesna zakoupil do své rehabilitační místnosti suchou masážní vanu. Nové zařízení si lze představit jako vodní postel. Uživatel leží na kaučukové membráně, pod kterou je proudem vody o teplotě 36 stupňů masírován dle přednastaveného programu. Taková masáž uvolňuje ztuhlé svalstvo, eliminuje bolest a zlepšuje prokrvení i psychickou pohodu.

Obyvatelé Vesny si novou rehabilitační metodu okamžitě oblíbili a nemohou si ji vynachválit. „Ta postel je mnohem lepší než křeslo, co jsme měli předtím, i když to bylo taky dobré. Ale ta postel, ta je suprová. Měl jsem zlomenou páteř a tyhle masáže mi hodně pomáhají,“ svěřil obyvatel domova Karel Zedník.

Novou masážní vanu mohou využívat všichni obyvatelé Vesny, tedy jak ti mobilní, tak i ti méně mobilní, kteří se pohybují na vozíčku. „Pomocí ovládacího panelu pro ně mohu zvolit takovou masáž, která bude přesně odpovídat jejich individuálním potřebám. Nastavit lze délku masírování, velikost postavy, rychlost trysek, intenzitu tlaku a typ masáže,“ popsala novinku aktivizační pracovnice Domova Vesna Magdaléna Venglářová.

Pohyblivé trysky systematicky masírují celé tělo a nevynechají žádné místo. Tato rehabilitační metoda je schopná nahradit dokonce i práci fyzioterapeuta. „Naši uživatelé většinou uvádějí, že se jim po masáži odchází lépe, jsou uvolnění a pohybují se snadněji, než když tady přišli celí ztuhlí,“ těší pracovnici aktivizace.

Kromě suché masážní vany za 430 tisíc korun přibyl v rehabilitační místnosti také chodící pás, který klienti využívají za nepříznivého počasí. „Naši uživatelé si velmi zakládají na tom, aby byli pohybliví a soběstační, takže pokud venku prší, nebo je náledí, rádi využijí možnost projít se na pásu,“ doplnila paní Venglářová.

Kromě toho jezdívají senioři z Vesny pravidelně na rotopedu, dle svých možností využívají mechanické nebo motorické šlapadlo, gumy, balony a další cvičební pomůcky.

V rehabilitační místnosti se nachází také čistička vzduchu pořízená díky výtěžku z rouškomatu. Do budoucna chtějí aktivizační pracovnice rehabilitaci vybavit i celospektrálním osvětlením, které dokáže nahradit sluneční svit, a reproduktorem, který klientům umožní poslouchat při masáži relaxační hudbu.


Obyvatelé Domova Vesna se pravidelně udržují v dobré formě.Obyvatelé Domova Vesna se pravidelně udržují v dobré formě.Novinka vyšla Domov Vesna na 430 tisíc korun.Pohyblivé trysky namasírují člověka od krku až po paty.Nastavit lze výšku člověka, intenzitu masáže, rychlost trysek i délku masírování.Vstávat po masáži je třeba pomalu a postupně.Na masáž se nechala přemluvit i redaktorka a kameramanka naší iTVO.Domov Vesna dovybavil rehabilitaci suchou masážní vanou a chodícím pásem.Chodící pás umožňuje klientům procházku, i když prší, nebo je náledí.Vstávat po masáži je třeba pomalu a postupně.
Datum zveřejnění/aktualizace: 22.4.2021

Zpět na výpis