STARTUJE PROGRAM POHO 2030 A S NÍM PŘÍLEŽITOST PRO VÁS

Šikmý kostel v Karviné-Dolech

Píše se rok 2030 a pohornické území mezi Karvinou, Havířovem a Orlovou se stalo místem, kam lidé směřují za aktivním odpočinkem i zábavou, územím lákajícím nové investory a s nimi i nové pracovní příležitosti a oblastí, kde jsou využívány energeticky nenáročné, bezuhlíkové technologie a obnovitelné zdroje. Vše v souladu s udržitelným rozvojem. Takový je krajský transformační program pohornické krajiny, zkráceně POHO 2030.

„Jeho cílem je proměnit krajinu Karvinska na prosperující území s pestrým a udržitelným životem. POHO 2030 se zaměřuje na různé projekty. Jedná se například o výstavbu cyklostezek, konverze dolů, vybudování kulturně vzdělávacího parku u dolů Gabriela a Barbora, či rekultivace a stavba mobiliáře v okolí šikmého kostela,“ přiblížil program Mgr. Jan Tabášek, marketingový manažer krajské obchodní firmy Moravskoslezské Investice a Development (MSID).

Letos je tady příležitost pro lidi. Na Karvinsku žije přes sto tisíc obyvatel, bez kterých by se program POHO 2030 neposunul dál. „Myslíme na vás, a proto jsme připravili POHO Příležitost. Jedná se o unikátní možnost zapojit se do transformace krajiny, ve které žijete. Na pohornickém území je mnoho míst, které můžeme společně rozvíjet – Karvinské moře, šikmý kostel, letní kino Orlová, parkoviště dolu Lazy či prostory ve staré Orlové,“ dodal Mgr. Tabášek.

  • Proč se zapojit? Protože máte-li nápad, nebo poskytujete služby či činnosti, které by mohly tato místa vylepšit, tak máte možnost své nápady zrealizovat!
  • Kdo se může zapojit? Kdokoliv. Ať už jste jednotlivec, spolek, nezisková společnost nebo skupina přátel.
  • Co pro to musíte udělat? Vyplnit krátký dotazník na webu www.poho2030.cz, nebo nás přímo kontaktovat e-mailem na adrese info@msid.cz. My z MSID vám s realizací nápadu pomůžeme a společně tak můžeme krajinu rozvíjet.

POHO 2030 nabízí příležitost k oživení pohornické krajiny.Kostel Narození Panny Marie alias Slezské Hradčany
Datum zveřejnění/aktualizace: 3.5.2021

Zpět na výpis