TAKÉ PREVENCE SE PŘESOUVÁ DO ONLINE PROSTORU

Stejně jako školní výuka probíhá v online prostoru i preventivní činnost moravskoslezských policistů. Přednášky na různá témata, která byli žáci zvyklí slýchávat ve svých třídách, teď mají možnost slyšet ze svých domovů, případně tříd v rámci distanční výuky.

Dvě takové přednášky se tento týden uskutečnily pro žáky primy a sekundy orlovského gymnázia. Policejní preventista žákům prezentoval projekt Tvoje cesta onlinem, jehož cílem je ukázat dětem způsob odpovědné sebeprezentace v online prostředí, zejména při používání sociálních sítí.

„Jelikož jsou děti denními uživateli internetu, je toto téma více než na místě. Děti jsou zvyklé nejen na internetu zveřejňovat osobní informace, fotografie či krátká videa, ale rovněž se seznamují s novými lidmi. Proto se je snažím upozorňovat na možná rizika zveřejňování informací, zneužití zaslaných fotografií či komunikace s někým, kdo využívá internetové anonymity,“ uvedl poručík Bc. Miroslav Kolátek z oddělení prevence krajského ředitelství PČR.

O preventivní aktivity touto formou mohou zájemci z řad pedagogů a školních preventistů zažádat na emailové adrese oddělení prevence Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje: krpt.prevence@pcr.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.2.2021

Zpět na výpis