STŘEDNÍ ŠKOLU NET OFFICE KOUPILA IT FIRMA WEBDEVEL

Střední odbornou školu Net Office v Orlové koupila společnost Webdevel. Jedná se o ojedinělý projekt, kdy školu zaměřenou na výuku informačních technologií koupila IT firma. Ředitelem školy, která byla založena v roce 1994, zůstává Mgr. Pavel Michelsohn. Nového vlastníka zastupuje jednatel Ing. Jan Brunec.

„Jedná se o ojedinělý projekt, kdy IT školu koupila IT firma. Od tohoto kroku si slibujeme kvalitní výuku potenciálních zaměstnanců firmy, kteří budou mít zároveň bohatou praxi. Byli jsme totiž mnohokrát nepříjemně překvapeni, s jakou znalostí a zkušenostmi k nám uchazeči o práci po škole chodí,“ uvedl copywriter společnosti Webdevel Jiří Novotný.

V budoucnu určitě budeme svědky dalších akvizic soukromých středních škol firmou z daného oboru. Může jít o moderní směr, jakým se firmy mohou rozvíjet, protože nedostatek schopných pracovníků často brzdí rozvoj firmy.

„Věříme, že dokážeme podstatně zlepšit vzdělání budoucích IT expertů, čímž zároveň můžeme pozvednout i město Orlová,“ podotkl Jiří Novotný.

SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o, učí své žáky programování, práci s databázemi, operačními systémy a počítačovou sítí. Podstatná je i výuka vývoje webových aplikací a zpracování informací a nezapomíná se ani na výuku o hardware, matematiku a základy ekonomie. Studentům chce nový vlastník nabídnout především kvalitní praxi v oboru, při které budou používat aktuální technologie a postupy. Důraz bude kladen i na vzdělávání a praxi učitelů.

„Odborná praxe bude probíhat jak u nás, tak u našich kolegů z ECT Clusteru. Samozřejmě, pokud si student vybere praxi jinde, tak mu nebudeme bránit. Kromě odborné praxe jsme schopni pro zájemce zajistit i stáže či brigády v IT a pomoci tak co nejvíce rozvíjet dovednosti a možnosti uplatnění studentů,“ doplnil Novotný.

Pro zájemce o studium je připraven tzv. Nultý ročník. Jde o několikatýdenní kurz, během kterého se zájemci o studium připraví na přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka. Kurz je zdarma a účast na kurzu není podmíněna přihláškou ke studiu na SOŠ Net Office v Orlové.

Vše o škole se dozvíte na jejím novém webu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.2.2021

Zpět na výpis