PANÍ MARIE BUDINOVÁ PŘEVZALA ZA MANŽELA OCENĚNÍ

Koncem minulého týdne přivítalo vedení města na úřadě paní Marii Budinovou. Paní Budinová převzala za svého manžela, pana Karla Budina, ocenění pro Významnou osobnost města Orlové.

Toto ocenění město loni udělovalo poprvé v historii. Kromě pana Budina byl v této kategorii oceněn také první polistopadový starosta Ing. Ivo Kotaba. Pan Budin si ale své ocenění nestihl převzít, neboť 17. září 2020 odešel na věčnost.

Pan Karel Budin byl orlovským patriotem, který celý svůj život spojil s Orlovou, hornictvím našeho regionu a jeho tradicemi. Stál u zrodu turistického Klubu Ferdy Mravence i Klubu přátel staré Orlové, léta byl hlavním organizátorem spolkové výstavy a publikoval řadu brožovaných knih a publikací o lokální historii.

Vedení města si ocenění pro tak významnou osobnost orlovského společenského života velmi přálo předat, a proto si cení skutečnosti, že paní Budinová pozvání přijala a ocenění převzala.

Na setkání vyjádřil starosta Mgr. Miroslav Chlubna přání zajistit dotisk knihy Za starou Orlovou, kterou společně vydali pánové Karel Budin a Ing. Luboš Plucar. O knihu je velký zájem a první vydané výtisky byly prakticky ihned rozebrány.

Po domluvě s paní Budinovou a Ing. Plucarem by město chtělo nechat vyhotovit dalších 200 kusů. Občané by si pak knihu mohli zakoupit v MIC.

O možnosti zakoupení knihy Za starou Orlovou v městském informačním centru budou občané včas informováni.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.2.2021

Zpět na výpis