V ORLOVSKÉ NEMOCNICI SE OTEVŘE OČKOVACÍ CENTRUM

Vedení Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, po dohodě s vedením Orlové a Moravskoslezským krajem, rozhodlo o zřízení očkovacího centra v orlovské nemocnici. Očkovací centrum pro širokou veřejnost se otevře během března.

„Otevření očkovacího místa je z hlediska MSK samozřejmostí, jakož i standardní zdravotní péče o občany Orlové. Zejména starost o starší občany je a bude prioritou. Jakmile dorazí větší počet očkovací látky, naši zdravotníci jsou připraveni se toho úkolu zodpovědně zhostit. Rád bych touto cestou poděkoval našim zdravotníkům za jejich obtížnou práci,“ sdělil náměstek hejtmana, MUDr. Martin Gebauer, MHA.

Diskusi o zřízení očkovacího centra v Orlové zahájil ředitel nemocnice Ing. Ivo Žolnerčík se starostou města Orlové už na začátku letošního roku.

„Nemocnice v Orlové je dlouhodobým, stabilním partnerem v poskytování zdravotní péče pro občany ve městě. Zejména v době pandemické krize vnímáme naši roli poskytovatele zdravotní péče jako klíčovou, proto bude v prostorách nemocnice, v průběhu března, zřízeno očkovací centrum. Pro nás je klíčové, aby byl k dispozici dostatek vakcín, abychom mohli začít masivně očkovat. Také očekáváme zapojení praktických lékařů, kteří své pacienty znají a mohou posoudit vhodnost očkování,“ vyjádřil se ředitel NsP Karviná-Ráj Ing. Ivo Žolnerčík.

Město Orlová vnímá velmi pozitivně rozhodnutí o zřízení očkovacího centra přímo v prostorách orlovské nemocnice.

„Jsme rádi, že Moravskoslezský kraj a Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj vyslyšeli nejenom naše přání, ale i občanů, a zřídí očkovací centrum na území města. Pro naše občany, kteří se chtějí očkovat, je pozitivní, že nebudou muset cestovat do jiných měst. Musíme si uvědomit, že se v první řadě jedná o lidi starší, pro které může být problém se dopravit mimo území našeho města. Už dnes pro jejich dopravu využíváme nově zavedený Taxík Maxík - Senior dopravu. Předpokládáme, že očkovací centrum využijí i občané okolních obcí,“ doplnil starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.2.2021

Zpět na výpis