K NOVÉMU VYBAVENÍ POMOHLA POHODĚ NADACE ČEZ

Díky nadaci ČEZ se nám podařilo v roce 2020 obnovit venkovní nábytek a pořídit myčku podložních mís.

Koupi myčky podložních mís jsme plánovali již dlouhou dobu. Proto vznikl projekt Čistota nade vše. S podporou a pomocí Nadace ČEZ a všech nadšených sportovců, kteří nám posílali body za své pohybové aktivity v rámci projektu Pomáhej pohybem, se nám v roce 2020 konečně podařilo naše přání zrealizovat.

Myčka podložních mís je nezbytná pro lepší a hygieničtější manipulaci s pomůckami sloužícími klientům k vyprazdňování. Klientů, kteří již nejsou schopni docházet sami na toaletu, v našem zařízení přibývá a čím dál víc jich využívá podložní mísy.

Myčka podložních míst je již dnes běžným vybavením domovů pro seniory. Ulehčí práci pracovníkům v přímé péči a zvýší hygienický standard domova. Nadace ČEZ nám na její pořízení přispěla částkou 80 000 Kč. Bez této pomoci by se nám tento projekt nepodařilo zrealizovat.

Náš druhý projekt, který Nadace ČEZ v roce 2020 podpořila, jsme pojmenovali Oáza klidu a pohody a týkal se zakoupení nového zahradního posezení. Prostranství zahrady se nám postupně daří zvelebovat, chybělo nám jen kvalitní posezení a zastřešení této odpočinkové plochy. Posezení se nám podařilo díky finanční podpoře Nadace ČEZ částečně obnovit, neboť nám přispěla částkou 35 000 Kč. Sezonní zastřešení bude realizováno v roce 2021.

Klienti domova tráví venku při hezkém počasí velkou část dne ať už sami, nebo se svými spolubydlícími, přáteli či rodinami. Pravidelně zde také probíhají volnočasové aktivity nebo společenské události. Je to velmi krásné a oblíbené místo. Pobyt venku na zahrádce naše klienty vždy nabije pozitivní energií. Být v blízkosti zeleně pomáhá bojovat proti špatné náladě, dlouhodobě zlepšuje duševní zdraví, snižuje stres, zvyšuje celkový pocit štěstí.

Náš venkovní nábytek však již dosluhoval a přestával být pro naše uživatele vhodný, proto jsme rádi, že máme část nábytku již novou a plně funkční.

Děkujeme Nadaci ČEZ za opakovanou finanční podporu našeho domova, V posledních letech se nám díky její pomoci podařilo realizovat mnoho důležitých projektů, které přispívají ke zvyšování kvality námi poskytované služby, a větší spojenosti klientů a zaměstnanců.

Velice si vážíme této podpory.

Bc. Vítězslava Lojková
ředitelka Domu seniorů "POHODA"


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.1.2021

Zpět na výpis