KVETOUCÍ ORLOVÁ 2020 UŽ ZNÁ SVÉ OCENĚNÉ

Letošní 23. ročník soutěže Kvetoucí Orlová nám opět ukázal, že v našem městě stále žijí lidé, kteří pěstují květiny a další okrasné rostliny, aby si pak mohli vychutnat krásu rozkvetlé přírody a radost ze svých výpěstků.

Soutěž, kterou jako každoročně zaštítilo město Orlová, proběhla v průběhu léta. Na jeho sklonku hodnotící komise zdokumentovala krásu rozkvetlých oken, balkonů i zahrad po celém městě a určila pořadí soutěžících.

Soutěžilo se ve třech kategoriích, a to Kvetoucí balkon, lodžie a okno, Kvetoucí dům a zahrada, parková zahrada a Úprava veřejné plochy před obytným domem. V kategorii nejhezčích balkonů, lodžií a oken zvítězila Mgr. Šárka Cenková, 2. místo přiřkla komise Karlu Juhaňákovi a 3. místo Danuši Páleníkové.

„Každý rok se snažím mít rozkvetlý balkon a letos jsem zkusila i nové druhy květin. Dokonce se mi na balkoně podařilo ze semínek vypěstovat slunečnice. Měla jsem z nich velkou radost. Také černooká Zuzana byla krásná a urodila se mi i nějaká rajčátka a bylinky,“ napsala nám paní Cenková, která zvelebila také trávník před domem, ve kterém bydlí.

Nejhezčí zahradu rodinného domu měla letos Květoslava Návratová, 2. místo získala Libuše Slováčková a 3. místo Karel Nemergut. Za úpravu veřejné plochy před bytovým domem získala nejvyšší ocenění Jitka Mrázková, 2. příčku obsadil Josef Taraba a pomyslný bronz náleží Petru Galuszkovi.

Čestné uznání udělila porota obyvatelkám domu s pečovatelskou službu v ulici Polní Anně Podlesné, Štefanii Blažičkové, Ludmile Suchánkové a Adolfíně Adamczykové.

„Jsme velice rádi, že lidé mají stále zájem o pěstování květin a dalších rostlin a že tímto svým koníčkem zkrášlují naše město. O to víc nás mrzí, že nám epidemická situace znemožnila slavnostní vyhodnocení soutěže na městském úřadu. Nezbývá nám, než se těšit na další ročník, a věříme, že se v roce 2021 na úřadě potkáme s nejúspěšnějšími účastníky letošního i příštího ročníku,“ řekla hlavní organizátorka soutěže Ing. Kateřina Stachurová z odboru výstavby a životního prostředí.

Všechny fotografie oceněných rozkvetlých zahrad, oken, balkonů a předzahrádek si můžete prohlédnout ve fotogalerii na tomto webu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.12.2020

Zpět na výpis