UVOLNÍ SE DALŠÍCH 33 PARKOVACÍCH MÍST

Orlovou, jako mnoho jiných měst, trápí parkování, hlavně v panelové zástavbě. Budování nových parkovacích míst je stále náročnější po technické, ekonomické či ekologické stránce. Vždy je nutné najít kompromis, který není jednoduchý.

Nárůst počtu automobilů na obyvatele je enormní. V minulosti šlo město i cestou vyhrazení parkovacích stání v režimu zvláštního užívání veřejného prostranství za poplatek stanovený příslušnou vyhláškou města.

Už po pár letech bylo vyhrazení parkovacích míst za úplatu usnesením rady města zastaveno. Parkovací místa v tomto režimu užívání zůstaly jen těm, co je vyhrazená už měli. „Nová byla přidělena radou města jen výjimečně v odůvodněných případech,“ vysvětluje starosta Mgr. Miroslav Chlubna.

Tento stav trvá už zhruba 20 let. „Nebavíme se zde o parkovacích místech vyhrazených pro podnikání. Také se to netýká vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně znevýhodněné,“ podotýká starosta.

V současné době je zpoplatněných vyhrazených parkovacích míst už jen 33. Rada města je toho názoru, že nastal čas tento stav ukončit.

Využití těchto 33 parkovacích míst bude pořád stejné, budou tam moci parkovat auta, ale už ne jen některá. „Pro většinu motoristů bude situace pozitivnější, pro těch pár šťastných, kteří měli tato místa vyhrazená, bude situace malinko komplikovanější a v mnohém neznámá, ale nebude už jiná než pro ostatní spoluobčany,“ uzavírá starosta Orlové.


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.12.2020

Zpět na výpis