NOVÉ STROMY ZVELEBÍ I FARNÍ ZAHRADU

Také v areálu evangelického kostela se dnes vysazovaly nové stromy. Celkem se jednalo o 14 stromů. Na seznamu vysazených druhů najdeme buk lesní, javor mléčný, jabloň bobulovitou, višeň chloupkatou, dub červený, jeřáb prostřední či javor babyku.

Výsadbu prováděli členové farního sboru pod odborným dohledem Ing. Lecha Rzeszuta, šéfa zahradnické firmy Talpa, který samozřejmě přiložil ruku k dílu, jak je u něj zvykem. Nové stromy budou lemovat palouk, který sboru slouží pro pořádání akcí, například tradičního Sjezdu alternativní mládeže (SAM).

Komunitní výsadbu listnatých stromů se v areálu kostela SCEAV rovněž podařilo zrealizovat díky dotačnímu programu ministerstva životního prostředí. Konkrétně se jedná o dotační výzvu Výsadba stromů vyhlášenou v rámci Národního programu Životní prostředí a financovanou ze Státního fondu životního prostředí.

Náklady na výsadbu listnatých stromů v areálu evangelického kostela se pohybují okolo 160 tisíc korun. Dotace z uvedeného projektu by měla pokrýt 100 procent nákladů.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.11.2020

Zpět na výpis