CYKLOBOXY V CENTRU MĚSTA PŘEDÁNY OBČANŮM DO UŽÍVÁNÍ

Od pátku 18. září jsou Orlovanům i všem návštěvníkům města k dispozici dva cykloboxy. Ten první je instalován před krytým bazénem na Masarykově ulici a lze do něj uložit šest jízdních kol, kočárky, koloběžky nebo in-line brusle. Uvnitř je i přihrádka pro odložení helmy a zavazadel. Uzamykají se pomocí mincovního zámku. Jedná se o bezobslužný systém a klíč nelze bez vhozené mince vyjmout.

„Cílem tohoto projektu „Za sportem na kole“ bylo umožnit nejen místním, ale i návštěvníkům města využívat kolo jako dopravní prostředek za sportem, nákupy nebo k vyřízení nejrůznějších záležitostí,“ upřesňuje starosta Miroslav Chlubna.

Cykloboxy u bazénu jsou v rámci programu Podpora regionů spolufinancovány Nadací ČEZ, a to částkou 70 tisíc korun, celkové náklady představují výši 110 tisíc Kč.

„Nejlepším signálem pro podporu bylo to, že projekt navrhli sami občané v rámci participativního rozpočtu. Elektrárna Dětmarovice se prostřednictvím Nadace ČEZ snaží být lidem v Orlové dobrým sousedem a jsme rádi, když můžeme vylepšit prostředí na orlovských sídlištích,“ řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Ve sportovním areálu Na Stuchlíkovci se nacházejí cykloboxy pro osm kol. Jsou v blízkosti zimního stadionu a i tady budou sloužit k bezpečnému uchování jízdních kol bez obav z odcizení. „V tomto areálu je zimní stadion, kde probíhá bruslení pro veřejnost, lze si zde pronajmout kurty pro tenis a badminton, trénovat na fotbalovém hřišti s umělou trávou nebo na in-line ploše. Denně tu chodí lidé na tréninky, mnozí přijíždějí na kole. Nepochybuji o tom, že cykloboxy uvítají,“ zdůraznil ředitel Městského sportovního klubu Orlová Michal Kozák.

Tento projekt „Na kole ve městě“, který řešil instalaci cykloboxů u zimního stadionu podpořila v rámci programu Pro region Nadace OKD, a to částkou ve výši 40 tisíc korun, celkové náklady představují 152 tisíc Kč.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.9.2020

Zpět na výpis