VÝLET PRO AKTIVNÍ SENIORY OČIMA M. PRÁŠILOVÉ

Opět jedna krásná akce pořádaná Radou seniorů města Orlová...

Přihlásilo se nás celkem 50 lidí, z celé Orlové. Jsou to senioři, kteří navštěvuji kluby a nově návštěvníci Senior Pointu v Knihovně Orlová.

Autobus nás ráno vezl směr Valašské Meziříčí, kde jsme navštívili Cyrilovo pekařství. Již od roku 1996 vyrábí valašské frgály. Chutnají skvěle, jsou nezaměnitelné chuti a dlouhé trvanlivosti. Krásný krámek se spoustou suvenýrů, hlavně andělů všech druhů a velikostí. Ale co je nejdůležitější - frgál - těch je nespočet pro velký zájem.

Po kávě a frgálku, ale hlavně nákupu, jsme se odebrali směr Řeznictví  Krásno. Krásno je rodinná firma již šesté generace řezníků, mistrů Pilčíků. Dědí se z otce na syna a v současné době na dceru. V roce 2015 založil majitel firmy Krásno Karel Pilčík  Muzeum řeznictví. Byli jsme pozváni do krásné selské jizby, kde nám byla nabídnuta ochutnávka vynikajících masných a uzenářských výrobků a současně zhlédnutí filmu jak se dříve na vesnici zabíjelo, hodovalo, ale hlavně jaká byla soudržnost sousedská. Moc pěkně zpracovaný film. V tomto řeznictví je možnost workshopů.

Počasí nám přálo, sluníčko nás hřálo a tak s veselou náladou vzhůru do oblak. Autobus nás zavezl na Pustevny, tam jsme absolvovali stezku v oblacích, prohlédli si sochy z písku a krásný Libušín. Z Pusteven jsme si odváželi nezapomenutelné zážitky, také pár suvenýrů, ale hlavně dobrou náladu.

Cestou domů jsme se ještě posilnili v restauraci Zavadilka.

Po velmi krásných zážitcích a v dobré náladě  a pohodě všech účastníků zájezdu jsme odjížděli směr Orlová.

Těšíme se na další akci, o které se dozvíte v Senior Pointu v Městské knihovně Orlová.

Děkujeme za spontánnost a ohleduplnost všech zúčastněných.

Marie Prášilová, účastnice zájezdu


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.9.2020

Zpět na výpis