KMIT NENÍ JEN KLUB, ALE JEDNA VELKÁ RODINA

Napadlo vás někdy, kolik orlovských žen a dívek prošlo za uplynulých dvacet let tanečním klubem KMIT? Všichni víme, že KMIT je neobyčejně akční a letošní rok je pro něj přece jen něčím jiný. Proč? O tom jsme si povídali s předsedkyní tanečního klubu KMIT Gabrielou KRISTEN:



* Jak prožil taneční klub KMIT letošní prázdniny?

V červenci jsme měli všichni volno, užívali jsme si sluníčka a nabírali sílu a energii na novou sezónu. Také jsme stihli náš klub přestěhovat do nových prostor na ulici Masarykova 1000, v komplexu Doubravanu. Tímto bych chtěla poděkovat všem členům a rodičům, kteří nám pomáhali při rekonstrukci a stěhování.
Na začátku srpna probíhal v našem klubu příměstský tábor určený pro naše členy, ale také širokou veřejnost. Po příměstském táboru následovaly taneční soustředění pro členy našeho klubu. První bylo určené pro mladší členy, a třetí týden v srpnu měli soustředění starší členové.
Soustředění bylo zaměřeno na vylepšení kondice, rozsahu a taneční techniky. A také samozřejmě, nechyběly skvělé taneční lekce s pozvanými lektory.


* Stojíme na prahu nového začátku školního roku. Co se s tímto pro KMIT změní?

Začátek školního roku pro nás znamená zahájení nové taneční sezóny. V září bude probíhat nábor nových i stávajících členů. Do našeho klubu se mohou přihlásit děti již od 3 let. Zabýváme se především tanečními styly disco dance, show dance, zumbou pro dospělé, tabatou a seniroskou kategorií nad 30 let.
Členové jsou rozděleni dle věku, taneční výkonnosti a tanečního stylu. Každý člen se sám rozhodne, zda chce tančit jen tak pro radost, nebo jezdit na prestižní taneční soutěže po celé ČR.
Největší úkol pro nás všechny z našeho klubu bude dostatečně informovat širokou veřejnost o tom, že se náš klub přestěhoval do nových prostor.


* Co vás v nadcházejících měsících čeká?

Prvotní plán po zrušení soutěží na jaře, bylo poctivě se připravit na podzimní soutěže formací. Bohužel tento minulý týden vyšlo oficiální vyjádření Prezidia taneční organizace CZECH DANCE ORGANIZATION, že se podzimní soutěže formací ruší, jelikož nejsou schopni dodržet vládní a hygienická opatření tak, aby výrazně neovlivnila kvalitu soutěží. Moc nás to mrzí, ale tak trochu jsme s tím počítali. Teď držíme palce, aby proběhly alespoň soutěže sól, duet a malých skupin. 
Od poloviny září začíná pro sólisty a dueta poctivá příprava na soutěže, které by měly začít v listopadu.


* Jaké cíle jste si vytýčili?
Hlavním cílem je poskytovat orlovským dětem, mládeži a dospělým kvalitní volnočasovou aktivu a rozvíjet v Orlové taneční sport.


* Čím se můžete pochlubit?
Za svou dvacetiletou činnost náš klub vychoval nespočet skvělých tanečnic, získal spoustu skvělých ocenění a dosáhl mnoha úspěchů na republikové i mezinárodní úrovni. V posledních letech jsme velmi hrdí na to, že se naše řady rozšiřují o druhou generaci mladých tanečnic, což potvrzuje, že Kmit je místo, kde se lidé rádi vrací, a i po letech dokážou ocenit význam naší činnosti.


* Co se vám nedaří?
Nejde říct, že by se nám něco vyloženě nedařilo. Samozřejmě narážíme na překážky v různých oblastech, ale pokud se některé nedaří překonat, jednoduše zvedneme úsilí a díky tomu, že Kmit není jen klub, ale jedna velká rodina, společnými silami dosáhneme svých cílů.

* Co byste popřála Vašim členům?
Všem členům přeji během celé taneční sezóny, aby si v Kmitu splnili své sny, překonali své limity, poznali lásku k tanci a nové přátele. Na tanečních soutěžích zažili nezapomenutelné zážitky, předvedli skvělé taneční výkony a měli radost z jakéhokoliv postupu a úspěchů. Není nic krásnějšího, než když vidíte u dětí a rodičů slzičky štěstí, upřímné objetí a radost.

Připravila: Nataša Cibulková

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.9.2020

Zpět na výpis