PŘELAĎTE NA NOVÝ SIGNÁL DVB-T2 VČAS

V České republice odstartovala druhá vlna televizní digitalizace. Přeladění na nový digitální signál DVB-T2 se postupně dotkne všech domácností, které přijímají vysílání pomocí venkovní či klasické antény nebo společné antény pro bytové domy. Dotkne se tedy i velké části obyvatel Orlové.

Již 27. srpna 2020 vypnou své stávající vysílání ve starém standardu DVB-T vysílače Jeseník – Praděd v Olomouckém kraji a vysílače Ostrava – Hošťálkovice, Ostrava – Hladnov a Frýdek-Místek – Lysá hora v Moravskoslezském kraji.

S jakýmikoliv dotazy ohledně termínů vypínání, způsobu přeladění nebo jiných technických problémů se můžete obrátit na telefonní centrum na čísle 2 6113 6113, případně na e-mail info@ceskatelevize.cz. Podrobnější informace jsou zároveň dostupné na webu www.digict.cz.

Pro většinu domácností je důležité mít dostatek času se na přechod na DVB-T2 připravit, proto zveřejňujeme jednoduchý informační leták.

K přechodu na nový standard DVB-T2 dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod, které mají v Evropě umožnit další rozvoj vysokorychlostního internetu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.8.2020

Zpět na výpis