TROJLÍSTEK POD VLIVEM DROG VYRAZIL V NOCI DO MATEŘINKY

Je třicátý červenec, hodinu před půlnocí. Stálá služba městské policie posílá hlídku na adresu Mateřské školy Ke Studánce. V areálu mateřské školy se totiž pohybují nějaké osoby a svítí si baterkou. Po příjezdu na místo hlídka kontroluje objekt a v trávě za budovou objevuje tři osoby.

 Trojice se chová nezvykle, tudíž je jim pro důvodné podezření požití alkoholických nápojů provedeno orientační vyšetření na alkohol přístrojem Dräger 6820 a pro důvodné podezření užití jiných návykových látek orientační vyšetření na přítomnost drog.

  Přístroj potvrzuje pozitivní nález na Amphetamin, Methamphetamin. Mladík přiznává, že tuto návykovou látku mu podal předchozího dne taktéž nezletilý kamarád. Obdobně je na tom i druhý mladík. Ten byl pozitivní na Amphetamin a k tomu všemu byl pod vlivem alkoholu. A do třetice byl pozitivní i třetí chlapec. Všichni tři nezletilí a všichni tři zfetovaní.

 Z výše uvedených důvodů byla na místo přivolaná hlídka OO PČR Orlová. „Po konzultaci bylo vyloučeno podezření ze spáchání trestného činu. Dále hlídka PČR rozhodla, že přestupkové jednání máme oznámit ve své kompetenci správnímu orgánu k projednání. Dále dle jejich rozhodnutí si zpracují a provedou úkony jen k hledaným osobám, takže dvacet minut po půlnoci si trojlístek nezletilých přebrala hlídka Policie ČR," vysvětluje zástupce velitele Městské policie Orlová Mgr. Milan Páleník. Všichni tři totiž byli hledanými osobami.

 Co k tomu dodat? Zcela určitě patří obrovské poděkování dalšímu všímavému občanovi, který po spatření pohybujícího se světla v oknech mateřské školy neváhal, zvedl telefon a informoval městskou policii. „To je přesně to, bez čeho se žádná městská policie neobejde. Lidé by s námi měli daleko více spolupracovat. Nemůžeme být všude a nemůžeme všechno vidět. Všímaví spoluobčané jsou pro nás opravdu moc důležití," zdůrazňuje zástupce šéfa městské policie.

 (NC)

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.8.2020

Zpět na výpis