Doplnění k řešení dopravní situace během opravy okružní křižovatky č. 5

Vážení občané,

jak jsme vás již informovali v hlavním článku na tomto webu, v pondělí 8. června začíná rekonstrukce okružní křižovatky č. 5 v Orlové-Lutyni u nemocnice. Tato stavební akce rovněž zahrnuje opravu dvou autobusových zálivů a obnovu povrchu světelně řízené křižovatky ulice Na Olmovci s ulicí Okružní. Stavební práce budou probíhat zhruba do polovina letošního srpna, a to ve čtyřech etapách.

Je potřeba si uvědomit, že po celou dobu rekonstrukce bude od ulice Masarykova ZÁKAZ VJEZDU do okružní křižovatky u nemocnice. Autobusové zastávky Orlová, Lutyně, nemocnice a Orlová, Lutyně, nákupní středisko ve směru na třídu 17. listopadu budou přemístěny na ulici Okružní. Na parkoviště k nemocnici řidiči odbočit mohou, při výjezdu od nemocnice bude přikázaný směr jízdy vlevo směrem do centra.

Na JEDNOSMĚRNOU objízdnou trasu najedou řidiči z okružní křižovatky u gymnázia do ulice Polní, po hlavní cestě budou pokračovat ulicí Okružní až ke Kauflandu a dále na světelnou křižovatku v ulici Na Olmovci. Na objízdné trase budou umístěny zákazy stání a náhradní autobusové zastávky. Zákazy v ulici Okružní budou instalovány tak, aby byl minimalizován úbytek parkovacích stání a přitom byl umožněn jednosměrný průjezd vozidel, včetně autobusů a vozidel IZS. Vozidla o hmotnosti nad 3,5 tuny budou z dané lokality VYLOUČENA. Popis jejich objízdné trasy je popsán v hlavním článku.

Níže opět uvádíme časový harmonogram všech etap. V přiložených mapkách platných pro jednotlivé etapy zjistíte, která část silnice se zrovna opravuje a jak bude zajištěna náhradní kyvadlová doprava. Veškeré podrobnosti k technologickému řešení rekonstruovaných úseků a k řešení dopravní situace v jednotlivých etapách jsou rovněž obsahem hlavního článku na tomto webu.

Etapa I.    od   8. 6. do 25. 6. 2020

Etapa II.   od 25. 6. do 11. 7. 2020

Etapa III.  od 11. 7. do 28. 7. 2020

Etapa IV.  od 28. 7. do 16. 8. 2020

 

Prosíme o toleranci a trpělivost, bude to náročné!



Připojené dokumenty:

Etapa I. PDF [199.1KB]
Etapa II. PDF [199.9KB]
Etapa III. PDF [200.1KB]
Etapa IV. PDF [181.7KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 5.6.2020

Zpět na výpis