ÚTULEK PRO PSY V DOBĚ NAŘÍZENÝCH OMEZENÍ

Vládní nařízení a opatření během pandemie COVID-19 samozřejmě značně ovlivnily i běžný provoz v našem útulku pro psy v Orlové. V první řadě jsme museli omezit kontakt s veřejností a tím omezit i návštěvy, avšak o to více a intenzivněji probíhala komunikace přes internet. Nejvíce byla omezena činnost dobrovolníků, kteří pravidelně chodili za pejsky a brali je na procházky. Aby jim nebylo smutno, tak tuto roli vzali do svých rukou zaměstnanci útulku a o to více pejsky venčí sami, a to i ve svém volném čase. V tomto nastavení péče o psy velmi pomohl fakt, že po čas krize bylo a je v útulku méně pejsků než jindy. Mnoho z nich již našlo nový domov, a tak naše péče se aktuálně týká deseti svěřenců, kteří nyní v  útulku přebývají.

 Na procesu adopce pejsků se tedy v našem orlovském útulku prakticky nic moc nezměnilo, kromě nutných bezpečnostních opatření, jako jsou odstupy, roušky a dezinfekce rukou. Vše se pak se zájemci odehrává raději venku před budovou, nejlépe již po předchozí buď telefonické, nebo e-mailové komunikaci. Přes veškerá opatření a omezení byli tedy zaměstnanci útulku každý den neustále k dispozici i po čas „koronakrize" každému kdo má zájem o adopci pejska. Radí a pomáhají a dělají stále maximum pro to, aby tito pejsci našli co nejdříve nový domov. 

 Od 25. května, kdy se veškerá opatření pomalu začala rozvolňovat, i náš útulek se pozvolna navrací k normálu. Opětovné venčení pejsků tedy funguje, ale zatím jen omezeně a jen ve formě předchozí telefonické domluvy, aby se zde zamezilo seskupení většího počtu lidí a ochránilo se tak společné zdraví. V útulku také neustále probíhají častější dezinfekce jak vnitřních, tak venkovních prostor. Co se týče práce při odchytu toulavých pejsků, kromě ochranných pomůcek a roušek se nijak nezměnila, a pejsci byli přijímáni po celý čas stejně jako při standardním provozu.

 Zaměstnanci útulku si velice váží velké psychické podpory, kterou od dobrovolníků a veřejnosti dostávají ve formě četných e-mailů s přáním, aby tuto situaci dobře zvládli. Tímto všem patří srdečné díky.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.6.2020

Zpět na výpis