Hypermarket v centru města prošel kompletní modernizací

Po třech týdnech se ve středu 27. května znovu otevřel hypermarket v centru Orlové-Lutyně a s ním i všechny okolní provozovny. Budova, která zákazníkům slouží od března roku 2005, prošla kompletní rekonstrukcí a modernizací. Výsledkem je nový koncept obchodního centra, který klade důraz především na pohodlí zákazníků a rychlost nákupu.

„Z prodejny zbyla po vystěhování jen podlaha a stěny, vše ostatní je nové. Prodejní plocha se sice reálně zmenšila, přesto působí větším dojmem a nabízí širší sortiment než před modernizací, zejména v úsecích s čerstvým zbožím,“ sdělila Adéla Říhová, specialistka externí komunikace ze společnosti Albert Česká republika.

Remodeling prodejny, který spočíval v celkové proměně interiéru, přinesl řadu nákupních novinek. Kromě nového uspořádání zboží, jde například také o tržiště s ovocem a zeleninou, větší a přehlednější sekci se zdravými potravinami a přírodní kosmetikou, nové uzavíratelné chladicí boxy a nové nákupní košíky. „V prodejně přibyly také tři samoobslužné pokladny, které tu doposud nebyly a v Orlové jsou absolutní novinkou,“ dodává Adéla Říhová.

Remodeling hypermarketu do konceptu, který si klade za cíl umožnit zákazníkům vyřízení všech záležitostí pod jednou střechou, zahrnuje i zajištění příznivé skladby sortimentu nájemců okolních provozoven. Vedle směnárny, květinářství, bankovní pobočky, pobočky mobilního operátora, pojišťovny, lékárny, trafiky, vinotéky, oční optiky, prodejny mobilních telefonů a čtyř bankomatů různých bankovních společností by se časem měla otevřít i restaurace, pro kterou je nově v budově vyhrazen dostatečně velký prostor.

A jak je to v obchodním centru s toaletami? Toalety nikdy nebyly určeny ani pro širokou veřejnost, ani pro zákazníky. Toalety byly vždy vyhrazeny pouze pro zaměstnance okolních prodejen, které doplňují sortiment hypermarketu. To, že vedení hypermarketu v posledních letech umožňovalo vstup na toalety bez výjimky všem, souviselo především s jejich dezolátním stavem. Někteří jedinci totiž pravidelně zanechávali toalety v takovém stavu, že je už zaměstnanci okolních provozoven odmítali využívat, a proto pro ně bylo vyhrazeno uzamykatelné WC pro imobilní občany. Zrekonstruované toalety jsou momentálně opět vyhrazeny pouze pro zaměstnance okolních provozoven. V dohledné době bude využívání toalet umožněno i zákazníkům, a to za desetikorunový poplatek.

Foto: archiv společnosti Albert Česká republika


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.5.2020

Zpět na výpis