NEMOCNICE I MĚSTO PŘISTUPUJÍ K PÉČI O SENIORY ZODPOVĚDNĚ

Mluvčí Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji a pracoviště v Orlové informovala město o nařízení ministerstva zdravotnictví, které bylo včera schváleno v souvislosti s rozšířením nákazy koronaviru do domovů seniorů a LDN.
Toto nařízení se samozřejmě týká i pracoviště v Orlové. Vedení nemocnice však část těchto opatření uplatňuje od začátku března. „V Orlové nyní disponujeme dostatečnou kapacitou lůžek, proto, abychom mohli tomuto nařízení vyhovět. S ohledem na vývoj pandemie COVID-19 je zřejmé, že budeme kooperovat i s ostatními zařízeními v kraji, abychom předcházeli dramatickému šíření onemocnění COVD-19, zejména u rizikových skupin obyvatel," uvedla mluvčí nemocnice Věra Murínová.
Město Orlová, rada města a ředitelé pověřených organizací od počátku přistupují velice zodpovědně ke vzniklé situaci. „Mnohá opatření jsme přijali dříve, než bylo doporučeno, nebo nařízeno vládou či krajem. Tato další opatření, kdy některé z nich již aplikujeme, mají jen za cíl ochránit nejrizikovější skupinu obyvatel. Jsme za ně rádi," zdůraznil starosta města Miroslav Chlubna.


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.3.2020

Zpět na výpis